Benim ve Roz’un Sonbaharı

Yönetmen: Handan Öztürk
Oyuncular: Serkan Altunorak, Öznur Kula, Serra Yılmaz , Zerrin Arbaş
Senaryo: Handan Öztürk
Tür: Dram
Süre: 97 dk.
Vizyon Tarihi: 01 Mayıs 2009
Firma: Özen Film – Gala Film
Özet: Antik bir kasaba, yapılacak baraj nedeniyle sular altında kalacak ve bu zengin kültür de yok olacaktır. Bunu engellemek için mücadele eden sivil hareket yenilgiye uğrar. Hareketi yöneten gazeteci Metin eski bir makineyle çıkarttığı gazetesiyle baraj yapımından rant bekleyen çıkar çevrelerine karşı mücadele eder. Bu mücadelenin hedefi barajın rantını yiyen Müteahhit Sofu’dur.

İşkence Tarikatı – Martyrs

Yönetmen: Pascal Laugier
Oyuncular: Morjana Alaoui, Mylene Jampanoi, Catherine Begin, Robert Toupin
Senaryo: Pascal Laugier
Tür: Dram, Korku
Süre: 97 dk.
Vizyon Tarihi: 01 Mayıs 2009
Firma: Tiglon Film
Özet: 1970’lerin başında, Fransa’da 10 yaşındaki küçük kız Lucie yolda başıboş dolaşırken bulunur. Kaçırılma nedenleri bir türlü açıklanamayan Lucie, hastaneye kaldırılır. 15 sene sonra… Sıradan bir ailenin kapısı çalar. Evin babası kapıyı açar ve elinde av tüfeğiyle bekleyen Lucie’yi karşısında bulur. İşkencecisini bulduğuna ikna olan Lucie tetiği çeker.

Web Sitesi: www.martyrs-lefilm.com

JONAS BROTHERS: 3 Boyutlu Konser Deneyimi – JONAS BROTHERS: The 3D Concert Experience

Yönetmen: Phil McIntyre, Alan Sacks, Johnny Wright, Bruce
Oyuncular: Jonas Brothers
Tür: 3D, Müzikal
Süre: 86 dk.
Vizyon Tarihi: 01 Mayıs 2009
Firma: UIP Filmcilik
Özet: JONAS BROTHERS, Disney Digital 3-DTM formatında çekilen bir Walt Disney Pictures rock belgeseli olarak beyazperdede yerini alacak. Bu filmde kardeşlerin kırmızı-ateşli Burning Up konser turnesinde yer alan DEMI LOVATO ve TAYLOR SWIFT gibi konukların performanslarından görüntüler, özel sahne arkası bölümleri, konser dışı sahneler ve bolca JB tarzı mizah görebilirsiniz.

Web Sitesi: www.jonasbrothers.com

Kelebek

Yönetmen: Cihan Taşkın
Oyuncular: Caner Cindoruk, Deniz Bolışık, Volga Sorgu Tekinoğlu , Serhat Yiğit
Senaryo: Mahmut Bengi
Tür: Dram, Macera
Süre: 146 dk.
Vizyon Tarihi: 01 Mayıs 2009
Firma: Özen Film – Sanayi-i Nefise
Özet: Yıl 1996. 11 Eylül faciasına yaklaşık beş yıl vardır ama facianın temelleri şimdiden atılmaktadır. Çünkü hiçbir şey bir gün önce başlamaz. Afganistan’da iç savaşın en sıcak günlerinde canından, malından ve evlerinden olan binlerce insan çatışmaların sona ermesini beklerken Yusuf ve arkadaşları, Mevlevi dedesi İbrahim’in yolcu etmesiyle insani yardım amacıyla oraya gitmek üzere yola çıkarlar. Nitekim Yusuflar yola çıkmak için hazırlanırken, Usame bin Ladin, Afganistan sınırından geçmektedir.

Web Sitesi: www.filmkelebek.com

Rumba

Yönetmen: Dominique Abel, Fiona Gordon , Bruno Romy
Oyuncular: Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy , Philippe Martz
Senaryo: Dominique Abel, Fiona Gordon
Tür: Komedi
Süre: 77 dk.
Vizyon Tarihi: 01 Mayıs 2009
Firma: Tiglon Film – Bir Film
Özet: Fiona ve Dom, huzurlu bir taşra kasabasında öğretmenlik yapmaktadır. Latin dansına olduğu kadar birbirlerine de aşıktırlar. Hatta birçok dans yarışmasından ödül kazanmışlardır. Bir gece yine böyle bir yarışmadan eve dönerken, intihar etmek için kendini yolun ortasına atan birine çarpmamak için direksiyonu kırıp duvara toslamalarıyla hayatları altüst olur.

Saddamın Askerleri:Kara Güneş

Yönetmen: Gani Rüzgar Şavata
Oyuncular: Gani Rüzgar Şavata, Tuğba Özay, Yalçın Dümer, Yusuf Özpolat
Senaryo: Gani Rüzgar Şavata
Tür: Dram
Süre: 100 dk.
Vizyon Tarihi: 01 Mayıs 2009
Firma: Cinegroup – Sanat 7 Sinema
Özet: Kuzey Irak’ta Saddam Hüseyin döneminde Peşmerge köylerinde yapılanları çarpıcı görüntülerle ve diyaloglarla anlatıyor.
Askerler robot değilse, emperyalizm, siyonizm ve faşizmin yandaşlarına piyon olmuşsa, kendi kimliğini arayan insanlara yaşamla ölüm arasında ince bir çizgi bile tanımıyorsa işte bu Saddamın Askerleri’dir.

X-Men Başlangıç: Wolverine – X-Men Origins: Wolverine

Yönetmen: Gavin Hood
Oyuncular: Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber , Dominic Monaghan
Senaryo: Stan Lee, David Benioff, David Ayer
Tür: Aksiyon, Bilim-Kurgu, Fantastik, Gerilim
Süre: 109 dk.
Vizyon Tarihi: 01 Mayıs 2009
Firma: Tiglon Film
Özet: Wolverine mutant hayatı yaşamaktadır, kız arkadaşının ölümü yüzünden Victor Greed’ten intikamını almak istemektedir, ve bunun sonucunda Weapon X programına katılır.

Web Sitesi: http://www.x-menorigins.com/

Devrim Arabaları

Yönetmen: Tolga Örnek
Oyuncular: Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Sait Genay
Süre: 120 dk.
Vizyon Tarihi: 01 Mayıs 2009
Firma: Pinema Film – Ekip Film – Arti Film
Özet: Cumhurbaşkanlığı konutunda 16 Haziran 1961 tarihinde verilen davette ülke kalkınmasını tartışılmaktadır. Bir ara Cumhurbaşkanı sinirlenip bu ülkenin otomobil bile üretebileceğini söyler. Bu iddia ciddi ciddi meydan okumaya dönüşür. Paşa emrini verir; yaklaşmakta olan Cumhuriyet Bayramı’na ilk yerli otomobil yetiştirilecektir. “Benzini bitip yolda kalan araba” olarak eksik bildiğimiz dramatik bir hikâye.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Deri Ceket - Deerskin - Le Daim (2019) Şey - The Thing (2011) Borg McEnroe (2018) Kefernahum - Capharnaüm (2019) Bir Yıldız Doğuyor - A Star is Born (2018) Bir Gün - One Day (2011)

Leave a comment