Oscar ödüllü  Martin Scorsese’in yönettiği,  başrolünde  Oscar adayı  Leonardo DiCaprio’nun oynadığı filmin  Türkiye gösterim tarihi 12 Mart 2010’a ertelendi.

Paramount Pictures’tan yapılan açıklamada Martin Scorsese imzalı “Shutter Island-Zindan Adası”nın  Kuzey Amerika gösteriminin 2 Ekim 2009’dan 19 Şubat 2010’a ertelendiği bildirildi. “Zindan Adası” Türkiye sinemalarındaysa 12 Mart 2010’da gösterilmeye başlanacak.
“Zindan Adası” kadrosunda sekiz kez Oscar adaylığı, bir Oscar ödülü kazanan yönetmen ve senaryo yazarı Martin Scorsese yanı sıra, dört kez Oscar adaylığı, bir Oscar kazanan Ben Kingsley, üç Oscar adaylığı elde eden Leonardo DiCaprio, üçü de birer Oscar adaylığı kazanan Michelle Williams, Max Von Sydow ve Jackie Earle Haley gibi oyuncular bulunuyor.
Paramount Stüdyoları Başkanı ve CEO’su Brad Grey, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Shutter Island-Zindan Adası”nı 2010’da gösterime çıkartmanın daha kazançlı olacağı düşüncesiyle bu kararın alındığını belirterek, “2009 gösterim takvimimize daha farklı bir ekonomik iklimde yeşil ışık verilmişti. Şu an içinden geçilen ekonomik kriz ortamında daha esnek olmamız; değişen koşullara uyum sağlamaya istekli olmamız gerekiyor” dedi.
Erteleme olmasaydı ABD’de ödül sezonunun başlangıcı kabul edilen 2 Ekim’de izleyici karşısına çıkması düşünülen “Shutter Island-Zindan Adası”, “Mystic River-Gizemli Nehir”in yazarı Dennis Lehane’in aynı adlı yeni kitabından uyarlanmış olması ve Scorsese – DiCaprio ikilisinin ortak imzasını taşıması nedeniyle başta Oscar olmak üzere çeşitli ödüllerin 1 numaralı adayı konumunda olacaktı.
Paramount yetkilileri, “Shutter Island-Zindan Adası”nın bu yıl aday olamayacağı ödülleri 2010 ödüllerinde yakalayacak kadar güçlü bir film olduğuna dikkat çekiyor.
Paramount CEO’su Brad Grey, yaptığı açıklamanın devamında şu görüşlere yer verdi: “Ekonominin geniş ölçekli bir küçülme yaşamasına paralel olarak gelişen finansal baskılarla her film stüdyosu gibi bizler de yüz yüze geldik. Filmimizi hem kreatif açıdan hem de finansal açıdan mümkün olan en şanslı dönemde gösterime çıkartmak suretiyle Paramount şirketinin hissedarlarına karşı sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi düşünüyoruz.”
Kuzey Amerika gösterimine paralel olarak “Shutter Island-Zindan Adası”nın uluslararası alandaki gösterimleri de ileri tarihe alındı.
Senaryosunu Laeta Kalogridis’in kaleme aldığı “Shutter Island-Zindan Adası”, Phoenix Pictures ile Scorsese’in sahibi olduğu Sikelia ve DiCaprio’nun sahibi olduğu Appian Way şirketlerinin ortak yapımı özelliğini taşıyor. Filmin yapımcılığını Mike Medavoy, Arnold Messer, Brad Fischer ve Martin Scorsese gerçekleştirdi.
Konusu 1954 yılında geçen “Zindan Adası”nda Leonardo DiCaprio, akıl hastanesinden kaçan bir suçlunun Zindan Adası olarak bilinen bir adada gizlendiğini haber alınca olayın sırrını soruşturmaya başlayan bir dedektifi canlandırıyor.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aile Arasında (2017) Zoolander 2 (2016) Kutsal Motorlar - Holy Motors (2013) Kutsal Savaşçı - Priest (2011) Bu Gece Benimsin - You Instead - Tonight You're Mine (2012) Çöldeki İzler - Tracks (2014)

Leave a comment