“Ustalara Saygı”da
Bir sinema savaşçısı
Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri bu kez, sinemamızı yaratan isimlerden biri olan Halit Refiğ için gerçekleştirilecek. 1960’lardan bu yana, yönettiği filmler ve televizyon dizileri kadar dile getirdiği düşünceleriyle de kültür-sanat hayatımıza katkıda bulunan Halit Refiğ için hazırlanan gece, 6 Nisan Pazartesi akşamı takip edilebilecek.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği etkinlik, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00’de başlayacak. Etkinlikte, aralarında “Gurbet Kuşları”, “Haremde Dört Kadın”, “Aşk-ı Memnu”, “Yorgun Savaşçı”, “Teyzem”, “Hanım” ve “Karılar Koğuşu”nun da bulunduğu birçok film-televizyon dizisinin yaratıcısı Halit Refiğ’i, dostları ve çeşitli dönemlerde birlikte çalışmalar yaptığı sanatçılar anlatacak. Halit Refiğ için hazırlanan “Ustalara Saygı” etkinliği; Ali Gültekin, Ali Saydam, Ani Pertan, Bengi Bugay, Can Ataklı, Can Gürzap, Çetin Tunca, Gülper Refiğ, Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu, Fatoş Adiloğlu, Irmak Zileli, Nil Gürpınar, Nilüfer Aydan, Nur Onur, Pınar Tınaz Gürmen, Selim İleri, Sevda Ferdağ, Tanju Gürsu ve Tekin Özertem konuşmalarıyla renklenecek.

“Ustalara Saygı” gecesinde; Halit Refiğ’in özellikle son yıllarda zamanının önemli bir bölümünü geçirdiği Burgazada ile Sapanca’da çekilmiş görüntüleri, “Karılar Koğuşu” filminin final sahnesi ve yönetmen için hazırlanan belgesel niteliğindeki çalışmalardan kısa bölümler de izlenebilecek. Etkinlikte, Halit Refiğ’in öğretim üyesi-piyanist eşi Gülper Refiğ de, tanışmalarına vesile olan “Aşk-ı Memnu”da kullanılan bir Chopin valsini yorumlayacak.

Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı – Halit Refiğ

Tarih: 6 Nisan 2009 Pazartesi

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi

Saat: 20.00

“Ustalara Saygı” etkinlikleri, 13 Nisan’da Ferruh Doğan, 20 Nisan’da Ataol Behramoğlu, 27 Nisan’da da Çiğdem Talu ve Melih Kibar, 4 Mayıs’ta Selim İleri için hazırlanan gecelerle devam edecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bernie'nin Suçu Ne? - Bernie (2013) Erkek Tarafı: Testosteron (2013) Son Cadı Avcısı - The Last Witch Hunter (2015) Ölümsüz - L’Immortel - 22 Bullets (2010) Ölümüne Kaçış - Essential Killing (2011) Prenses ve Kurbağa - The Princess and The Frog (2010)

Leave a comment