MİNİKLER,SAKAROĞLAN’IN KAHRAMANLIK MACERALARINI TİYATRO SAHNESİNDE ÖĞRENİYOR

Çocuklarımıza eğlenceli dakikalar yaşatırken, yaşamlarında çok önemli bir yer tutan bilgileri de aşılayan Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, minikleri eğlenceli ve bir o kadar da eğitici bir oyun olan Tiyatro Basamak tarafından sahnelenen “Sakaroğlan” adlı oyunla buluşturuyor.

Selçuk Boncukçu’nun yazıp yönettiği “Sakaroğlan” adlı müzikli, danslı çocuk oyununda, yetenekli ama bir o kadar da sakar olduğu için herkes tarafından dışlanan bir çocuğun kendine olan inancını yeniden kazanıp, yaşadığı köyde kahraman oluşunun hikâyesi komik bir dille anlatılıyor.

Zamanın birinde, uzak mı uzak bir köyde, çok sakar bir çocuk yaşarmış. Herkesin saatlerce düşünüp de çözemediği sorunları, bir çırpıda hallediverirmiş. Ama sakarlığı yüzünden bulduğu bu çözümler de işe yaramaz olmuş ve çevresi tarafından dışlanmış. Bu yüzden kendine olan inancını ve güvenini kaybetmeye başlamış. Bir gün köyde izlediği Karagöz Hacivat oyunundan etkilenen Sakaroğlan, kendine güvenmesi ve pes etmemesi gerektiğini anlamış. Kendine olan güvenini yeniden kazanmasından hemen sonra köye büyük bir felaket musallat olmuş. Bu felaketin adı Obur Devmiş. Obur Dev bulduğu hemen her şeyi yermiş ve insanlara eziyet edermiş. Sakaroğlan herkesten habersiz, Obur Dev’in barındığı yere gitmiş. Sakarlığı ve kurnazlığı sayesinde onu yenmiş. Hatta Obur Dev’i öyle bir duruma getirmiş ki, tüm köylüye hizmet ettirmeye başlamış. Sakaroğlan’ı sakarlığı yüzünden dışlayan tüm köylü pişman olmuş ve çok utanmış. O günden sonra Sakaroğlan kahraman olmuş ve artık sakarlık yapmamaya özen göstermiş.

Müzikler ve danslarla renklenen Tiyatro Basamak tarafından sahnelenen Sakaroğlan adlı oyun, 21 Kasım 2009 Cumartesi günü saat 12.00 ve 15.00’de Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde küçük izleyicilere masal tadında, hoş dakikalar sunacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Öteki - The Double (2014) Eva (2012) İntikam Vakti - Wrath Of Man (2021) Neşeli Ayaklar 2 - Happy Feet Two (2012) Dalida (2017) Sevimli Canavarlar Üniversitesi - Monsters University (2013)

Leave a comment