7 Mayıs 2009 Perşembe günü Yeşilköy 2001 Kolleji’nde Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı kurumlarından İstanbul Avrupa Yakası PTT Başmüdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Pul Kültürdür etkinliği düzenlendi.
Etkinlik dünyada bağımsızlık sembolü olan üç temel unsurdan (Bayrak, para ve Pul) Pul üzerinde duracak ve eğitim çağındaki çocuklarımıza Pul koleksiyonculuğu hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
Pul,üzerindeki objelerle basıldığı ülkenin tarihsel gelişimine tanıklık etmekle birlikte, çocukların merak duygusunu tetikleyerek onları araştırmaya sevk etmekte. Yapılan araştırmalar Pul koleksiyonculuğunun Parkinson rahatsızlığına yakalanma riskini sıfıra indirdiğini ispatlamıştır. Pul koleksiyonculuğu ile ilgilenen çocukların odalarının düzenli, dikkat düzeylerinin de yüksek olduğu ispatlanmıştır.
Yeşilköy 2001 Kolejinde  15 panodan oluşan pul ve pulculuk (filateli) sergisi  izleyenlerine  görsel bir ziyafet sunmak için konuklarını beklemektedir. Filateli sergisine koleksiyonlarıyla Muzaffer ve Kerem Arda, Ebrar Bahçıvan, Cengiz Ülkerdoğan, Elif Başaran katkı sundular.
7 Mayıs 2007 tarihinde 400 öğrencinin katılacağı yaklaşık bir saat sürecek  “Pul Kültürdür” semineri de yapıldı.Ayrıca 7 Mayıs tarihinde özel gün damgası  uygulanacak.
Etkinliğe Bakırköy Kaymakamı,İl Milli Eğitim Müdürü, İstanbul Avrupa Yakası PTT Başmüdürü, Okul kurucusu Hilmi Nakipoğlu, Koleksiyon dergisi yazarı ve ünlü koleksiyoncu Şerif Antepli, gazeteci Mithat Bereket, sanatçı İzzet Günay, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen başta olmak üzere birçok konuk davete katılanlar arasında idi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tehlikeli Yol - Route Irish (2011) Kadın İsterse - Potiche (2011) Temmuz Soğuğu - Cold in July (2014) Elm Sokağında Kabus - A Nightmare On Elm Street (2010) Devlerin Günahı - There Be Dragons (2011) Çocuklar Sana Emanet (2018)

Leave a comment