2 Temmuz’da Türkiye Sinemalarında gösterilmeye başlanacak olan “Oyuncak Hikayesi 3”ün Eğlenceli Bilgiler Bültenini aşağıdabilginize sunuyoruz.
. İlk iki “Oyuncak Hikayesi” filminin kurgusu da “Oyuncak Hikayesi 2”’nin yardımcı yönetmeni olan Lee Unkrich’ aitti.Kendisi, “Oyuncak Hikayesi 3” filminde de kurguda görev aldı.
. “Oyuncak Hikayesi 3”ün yapımcısı Darla K. Anderson, “Kayıp Balık Nemo” filmindeki Darla karakterinin isim annesi.
. Yönetmen Lee Unkrich’in filmde bir repliği var. Kendisi, Jack in the Box karakterini seslendiriyor. Woody, Buzz ve çete Sunnyside’a geldiğinde, “Merhaba, oyuncaklar!” diyen karakter o.
. 58 kişilik animasyon ekibi için son gün olan 15 Ocak  2010’da, yönetmen Lee Unkrich, stüdyoda, iki trompetçi, iki davulcu, iki dev maymun ve bir Yeti’den oluşan küçük bir bando takımına liderlik etti.
. “Oyuncak Hikayesi 3”te çalışan 17 animatör, “Oyuncak Hikayesi 2”de de çalışmıştı. Dört animatör tüm üç “Oyuncak Hikayesi” filminde de çalıştı.
. Film süresince 92,854 sahne taslağı çizildi ve bunların yarısı kadarı (45,516) kurgu departmanına teslim edildi. Kurgu departmanı bu sahne taslaklarını sekiz ana bölüme dönüştürdü ve bunlar Pixar Brain Trust’da film yapım aşamasındayken gösterildi.
. Filmde toplam 302 karakter yer almakta.

Saklı Bilgiler
. Andy’nin odasında 300’den fazla etiket var.
. Andy’nin haritasındaki raptiyeler, “Oyuncak Hikayesi 3” yapım ekibinin memleketlerini gösteriyor.
. Andy’nin odasındaki resimlerin bazıları gerçekten “Oyuncak Hikayesi 3” sanat koordinatörü Erin Magill’in lisede yaptığı resimlerden oluşuyor.
. Andy’nin duvarında asılı duran üzerinde “P.U.” yazan bir sancak var. Bu, Pixar çalışanlarının katıldığı profesyonel gelişim programı olan Pixar Üniversitesi’ni temsil ediyor.
. Andy’nin dolabının üzerinde “W. Cutting Blvd.” yazan bir sokak tabelası var. Burası, Pixar’ın genel merkezinin bulunduğu yer.
. Andy’nin odasında gelecek sene gösterime girecek “Cars 2” filminden bir karakter gizli.
. A113 sayısı ile, John Lasseter, Brad Bird, Pete Docter ve Andrew Stanton’ın CalArts’taki eski sınıflarına gönderme yapılıyor ki bu her Pixar filminde görülebiliyor. Geçen yıllara rağmen, Andy’nin annesi hala üzerinde A113 yazan araba plakasını değiştirmiyordu. “Oyuncak Hikayesi 3”teyse, her nasılsa, Andy’nin annesinin üzerinde “Tiger Pride” yazan yeni bir plakası var ve bu da yönetmen Lee Unkrich’in memleketi Chagrin Falls, Ohio’ya ve onun lise maskotu “Tiger”a bir gönderme niteliği taşıyor.
.    İlk olarak “Oyuncak Hikayesi” filminde görünen Pizza Planet Kamyonu, hemen her Pixar filminde seyircinin karşısına kısa süreli olarak çıktı. “Oyuncak Hikayesi 3”te de bazı oyuncaklara sarsıntılı bir yolculuk sağlarken karşımıza çıkıyor.
. “Oyuncak Hikayesi”ndeki oyuncakları parçalamayı seven, huysuz çocuk Sid büyüdü ve ona özel kuru kafalı tişörtünü giymiş bir şekilde “Oyuncak Hikayesi 3”te kısa süreli olarak seyircinin karşısına çıkıyor. Sid’in kısa rolünü, “Oyuncak  Hikayesi”nde 13 yaşındayken Sid’i seslendiren, şimdi ise 27 yaşında olan Erik Von Detten seslendirildi.

Karakter Bilgileri
Woody
. “Oyuncak hikayesi 3”ün şerefine, LEGO firması, Woody’nin 1,90 m boyunda, 36 kg ağırlığında, 17,200 parçadan oluşan bir versiyonunu yaptı.
. Woody’nin şapkasız boyu 38 cm ve şapkalı ise 40 cm.
. Woody’nin yüzünde 229 mimik animasyonu bulunuyor. Bunlar animasyonun değişkenleri ve hareketin incelikleri. Böylece animatörler karaktere fiziksel bir performans katabiliyorlar.
Buzz Işıkyılı
.  “Oyuncak hikayesi 3”ün şerefine, LEGO firması, Buzz’ın 1,5 m boyunda, 54 kg ağırlığında, 25,000’den fazla parçadan oluşan bir versiyonunu yaptı. Buzz ve Woddy’nin artık Pixar’da kalıcı bir evi oldu.
. Buzz’ın boyu kaskı olmadan 29, kaskıyla birlikte ise 30 cm.
. Buzz’ın yüzünde 215 mimik animasyonu bulunuyor. Bunlar animasyonun değişkenleri ve hareketin incelikleri.  Böylece animatörler karaktere fiziksel bir performans katabiliyorlar.

Yumuş
. Disney•Pixar filmi “Yukarı Bak”ta Yumuş, Carl’ın evi havalanırken, yanından geçtiği bir evin penceresinden, küçük bir kızın odasında yerde dururken görünüyor.
. Yumuş’un farklı uzunlukta ve kalınlıkta kat kat düzenlenmiş 3,473,271 farklı kılı bulunuyor.

Barbie
. “Oyuncak Hikayesi 3”te kullanılan Barbie, 1983”teki “Great Shape Barbie” filmindeki örneğine göre biçimlendirilmiş.

Ken
. “Oyuncak Hikayesi 3”te kullanılan Ken, 1988’deki “Animal Lovin’ Ken” filmindeki örneğine göre biçimlendirilmiş.
. Ken filmde 21 farklı kıyafet giyiyor.

Andy
. Andy karakteri, orijinal filmlerde de olduğu gibi John Morris tarafından seslendirildi. “Oyuncak Hikayesi 3”te, Andy üniversiteye gitmek için evden ayrılmak üzere. Gerçek hayatta ise, John Morris 26 yaşında.

FİLM HAKKINDA
“Oyuncak Hikayesi 3”,  Woody (seslendiren Tom Hanks), Buzz (seslendiren Tim Allen) ve tüm çeteyi tekrar beyaz perdeye taşıyor. Andy üniversiteye gitmek için evden ayrılmak üzere ve oyuncaklar da kendilerini… çocuk yuvasında buluyorlar! Bu yapışkan küçük parmaklı, yabani ufaklıklar güzelce oynamıyorlar, bu yüzden büyük kaçışın başlaması için hepsi, bir arada çalışıyor. Bazısı plastikten, bazısı pelüşten yeni yüzler maceraya katılıyor. Bunlara, Barbie’nin gözde bekar eşi Ken (seslendiren Michael Keaton), Bay Pricklepants(seslendiren Timothy Dalton) adında tiyatrocu bir kirpi ve pembe renkli, çilek kokulu Yumuş(seslendiren Ned Beatty) adında bir oyuncak ayı da dahil.  Filmin yönetmeni Lee Unkrich( “Oyuncak Hikayesi 2” ve “Kayıp Balık Nemo” filmlerinin yardımcı yönetmeni), yapımcısı Pixar emektarı Darla K. Anderson(“Cars”, “1Monsters Inc.”) ve senaristi Oscar ödüllü senarist Michael Arndt (“Little Miss Sunshine”). “Oyuncak Hikayesi 3” Disney Digital 3D™ ve IMAX® 3D’te gösterime girecek olan yeni komik bir macera.
Disney.com/ToyStory, facebook.com/pixartoystory, twitter.com/disneypixar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kızım İçin (2013) Madagakar 2 Madagascar: The Crate Escape Africa (2008) Sorma Neden (2018) Çözümler Kitabı - Book of Solutions (2023) Üç Harfliler 3: Karabüyü (2016) Tepelerin Ardında - Beyond The Hills (2013)

Leave a comment