DreamWorks Animation Sunar
A PDI/DreamWorks Prodüksiyonu
“Oobermind”

*DreamWorks Animation’un  2010’da sinemaseverlere Streoskopik 3 Boyutlu formatında sunacağı filmler arasında, “Shrek Forever After”, “How to Train Your Dragon” ve “Oobermind”ın bulunduğu açıklandı.

*Bu açıklamayla birlikte, Türkiye Sinemaları’nda 14 Ocak 2011’de gösterilmeye başlanacak olan DreamWorks’ün 3 Boyutlu Animasyon filmi “Oobermind”ın harika seslendirme kadrosu da açıklandı.

DreamWorks Animation’un 3 boyutlu yeni animasyon  filmi “Oobermind”ın üç süper kahramanını seslendirecek sanatçılar belli oldu. Türkiye sinemalarında 14 Ocak 2011’de gösterime girecek filmin seslendirmesinde Will Ferrell, Brad Pitt ve Jonah Hill mikrofon arkasına geçecek. Bu üçlüden Will Ferrell’in daha önceden kadroda bulunan Robert Downey Jr’ın yerini aldığı bildirildi.
Animasyon filminde iyi insan rakibi Metro Man’i (Brad Pitt) yenmeyi başardıktan sonra rakipsiz bir hayatın çok sıkıcı olduğunu keşfeden kötü adam Ooobermind’ın (Will Ferrell) maceraları anlatılıyor. Boşluğu doldurmak isteyen Oobermind, Titan (Jonah Hill) adlı yeni bir süper kahraman yaratıyor ama o da kötü karakter olmak istediği için Oobermind’ı saf değiştirmek zorunda bırakıyor.
“Oobermind”ın kadrosunu daha önce katılan Tina Fey’in kentteki süper kahraman karmaşasının izini sürmekle görevli gazeteci karakterini seslendireceği açıklanmıştı.
Yapımcılığını Lara Breay ile Denise Nolan Cascino’nun üstlendiği “Oobermind”ın yönetmenliğini, daha önce “Madagascar” filmlerinin ortak yönetmenliğini yapmış olan Tom McGrath üstleniyor.
Eğer kadroda kalmış olsaydı Robert Downey Jr ilk kez animasyon seslendirmesi yapmış olacaktı. Diğer oyuncuların ise daha önceden animasyon deneyimi var.
Will Ferrell, “Saturday Night Live”de görev yaptığı günlerde “The Oblongs” adlı kısa ömürlü bir sitcom’un ses kaydını yapmıştı. Daha sonra “Curious George” adlı animasyonun ve son dönemde de Disney’in “Ponyo” adlı filminin İngilizce  seslendirmesinde bulundu.
“Oobermind” projesi Brad Pitt ve Jonah Hill açısından DreamWorks Animation’a dönüş anlamını taşıyor. Hatırlanacağı gibi Brad Pitt daha önce DreamWorks yapımı “Sinbad: Legend of the Seven Seas” adlı filmde seslendirme yaparken Jonah Hill de önümüzdeki yıl gösterime girecek olan “How to Train Your Dragon”da baş karakteri seslendirmişti.
DreamWorks CEO’su Jeffrey Katzenberg, bu yazın başlarında Daily Variety’e yaptığı açıklamada 2010 yılının şirket için büyük bir yıl olmasını beklediğini söylemişti.
DreamWorks Animation’un 2010 yılı portföyünde 3 Boyutlu “How to Train Your Dragon”un yanısıra 3 Boyutlu “Shrek Forever After” ve 3 Boyutlu “Oobermind” adlı animasyonlar başı çekiyor. Bu filmlerin üçü de stereoskopik 3 Boyutlu formatında gösterime girecek.

Sorumlu Yapımcılar
: Ben Stiller, Stuart Cornfeld
Yapımcılar: Lara Breay, Denise Nolan Cascino
Yönetmen: Tom McGrath
Seslendirme  Kadrosu:    Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill

Konu:    “Şrek,” “Madagaskar” ve “Kung Fu Panda” filmlerinin stüdyosundan.  Parlak zekalı ve acımasız zalim Oobermind 20 yıldır Dünya’yı fethetmeye çalışmaktadır ancak her seferinde, kurnaz can düşmanı pelerinli süper kahraman Metro Man tarafından engellenir. Ancak bir gün  Oobermind şeytani planlarından birinin eşiğindeyken kazara Metro Man’i öldürdüğünde tüm bunlar değişir. Birden bire yenmesi gereken bir düşman kalmayınca, morali bozuk kötü kalpli dahi monotonluğundan kurtulmanın tek yolunun yeni bir süper rakip yaratmak olduğuna karar verir. Metro Man’in hiç olmadığı kadar büyük, iyi ve güçlü bir düşman. Ancak bir zamanlar iyi olan adam dünyayı yok etme savaşını başlattığında, Oobermind’ın karar vermesi gerekir: Kendi yarattığı bu şeytanı yenebilir mi?  Dünyanın en zeki adamı bir kez olsun akıllıca bir karar verebilir mi?  Kötü Kalpli Dahi taraf değiştirip kendi hikayesinin Kahramanı olabilir mi?

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Doraemon: Taş Devri Macerası - Doraemon: Nobita and the Birth of Japan (2016) Gözetleme Kulesi (2012) Mekanlar ve Yüzler - Faces Places (2018) Romantik Komedi (2010) Aşk Olsun (2015) Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu (2014)

Leave a comment