“MAHALLEDE ŞENLİK VAR” ZEYTİNBURNULU TİYATRO SEVERLERLE BULUŞUYOR…

Geleneksel Türk tiyatrosunun örneklerini sunan, komedi türünde bir orta oyunu olan ve Tiyatro Ün tarafından sahnelenen “Mahallede Şenlik Var” adlı oyun, 22 Kasım 2009 Pazar günü saat 20.00’de Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşacak.

Yavuz Ünlütürk’ün yazıp yönettiği, müzikleri Hakan Çetiner’in hazırladığı “Mahallede Şenlik Var” adlı oyunda, Tarçın Bey, çıtkırıldım, kibar, zarif, beceriksiz, zengin ama biraz saf ve genç bir aşık tipidir. Tarçın evlenmeyi düşünür ancak işler istediği gibi gitmez. Bunun üzerine tüm mahalleli Tarçın Bey’i başgöz etmeye karar verirler. Kız istenir. Kızın babası Tarçın Bey’i biraz ‘çıtkırıldım’ bulduğunu ima eder ve düşünmek için zaman ister. Bunun üzerine mahalleli Tarçın Bey’e “Erkeklik” dersleri vermeye karar verir. Çeşitli milletlerden seçilen kabadayılar Tarçın Bey’e “Erkeklik” dersleri verirler ama bir işe yaramaz. Son olarak bir külhanbeyinden ders almaya başlar. Ancak bu kez de Tarçın Bey ile Külhanbeyinin aynı kızı sevdikleri ortaya çıkar. Mahalleli Çıtkırıldım Tarçın’a yardımcı olmaya çalıştıkça işler feci halde karışır. Finalde Tarçın ve Külhanbeyi karşı karşıya gelir ve kozlarını paylaşırlar. Tarçın, külhanbeyini en zayıf yerinden “tik’inden” vurur ve yener. Tarçın sevdiğine kavuşur ve oyun mutlu sonla biter.

Tiyatro Ün ekibinin yüksek bir enerji ile oynadıkları oyunda Erkay Yavuz, Selçuk Boncukçu, Yavuz Ünlütürk, Ali Poyraz, Eyüp Polat ve Deniz Kurubaş rol alıyor.

22 Kasım 2009 Pazar günü saat 20.00’de Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek “Mahallede Şenlik Var” adlı bu müthiş komediyi izlemek isteyenler, peş peşe gelen espriler, şakalar ve şaşırtmalarla kahkahalarına engel olamayacakları dakikalar yaşayacaklar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
İftarlık Gazoz (2016) Rock’n Roll (2017) Hayallerin Peşinde - Peanut Butter Falcon (2020) Son Veda - Okuribito - Departures (2009) Sosyopat - Evolution of Evil (2018) Asteroid Şehir (2023)

Leave a comment