Oyuncu Memet Ali Alabora ve piyanist Emir Gamsızoğlu, klasik müziğin unutulmaz bestecisi Chopin’in 200. doğum gününü; müziği gibi sade ve samimi bir konserle kutlayacaklar. İkilinin Chopin’li anıları paylaşıp, Chopin’in eserlerini seslendirecekleri konser; bestecinin doğum günü olan 22 Şubat 2010 Pazartesi günü, saat 20:00’de CRR’de (Cemal Reşit Rey Konser Salonu) sanatseverlerle buluşacak.

İlk bestesini 7 yaşında yapan ve 193 yıldır piyanodan insanlığa tam manasıyla güzellikler saçan Chopin; Emir Gamsızoğlu’nun 20 yaşında piyanoya başlamasında ve Memet Ali Alabora’yla arkadaş olmalarında en büyük etkenlerden biri. İkili, konser salonunun sahnesini evin salonuna, seyircileri de onlara katılmaya gelmiş misafirlere dönüştürmeye çalışacakları konserde; Chopin’in hayatlarına nasıl girdiğini, ne gibi değişiklikler yarattığını, yaklaşık 200 yıldır kendileri gibi birçok insanın da neden en yakın, en içten dostlarından birisi olabildiğini anlatacaklar.

Alabora ve Gamsızoğlu konserde; Chopin hakkında en çok kullanılan “büyük eserlerde küçük, küçük eserlerde büyük” sözünden, “piyanonun şairi” tabirine, verem hastalığının müziğine etkisinden, büyük aşkı George Sand’ın hayatındaki yerine, vatan hasretiyle yanıp tutuşan güçlü ruhundan, İstanbul’da ölen şair dostu Adam Mickiewicz’e kadar ünlü besteciyle ilgili her konuya değinecekler. Kayıtlar, fotoğraflar ve müziği eşliğinde, Chopin’in yaşıtları Liszt ve Schumann’dan, müzikte yaptığı devrimlerden ve 20 – 21. yüzyıldaki büyük Chopin yorumcularından da bahsedilecek olan bu sohbeti, doğum günü kutlaması takip edecek.

On yıla yakın süredir klasik müzikle diledikleri gibi kurdukları ilişkiyi, izleyiciyle olduğu gibi paylaşmaktan çekinmeyen, biri piyanist, diğeri oyuncu iki sanatçıya eşlik etmek isteyen ve profesyonel müzisyen olması gerekmeyen misafirler de yanlarında, çalacakları küçük bir Chopin eseri bulundurabilirler. Alabora ve Gamsızoğlu ikilisi, samimi konserlerinde bir sürpriz yaparak kendilerini dinlemeye gelen ve kendilerine katılmak isteyen misafirleri sahneye davet edecekler.

Memet Ali Alabora ve Emir Gamsızoğlu’nun; vaftiz kağıdına göre, Chopin’in 200. doğum günü olan 22 Şubat 2010 Pazartesi günü, saat 20:00’de CRR’de gerçekleşecek konserde klasik müzik severler ile birlikte “İyi ki doğdun Fryc*!” diyecekler.

*Arkadaşlarının Chopin’e hitap şekli olan bu isim, “Fritz” şeklinde okunur.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sisu (2023) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Acı (2009) Herkül: Efsane Başlıyor - Hercules: The Legend Begins (2014) Koma - The Coma (2022) Üç Tepe - Three Peaks (2018)

Leave a comment