“HANNAH MONTANA: THE MOVIE”
15 Mayıs’ta iki ayrı seçenekle Türkiye sinemalarında gösterilmeye başlanıyor. Walt Disney Pictures, sinemaseverlere Türkçe seslendirilmiş ya da Türkçe alt yazılı kopyalar arasında seçim yapma olanağı sunuyor.

“O iki dünyanın da en iyisi… Ama şimdi bunlardan birisini seçmek zorunda…”

Walt Disney Pictures, Disney Channel’ın efsane dizisi “Hannah Montana”nın maceraları “Hannah Montana: The Movie” ile sinema beyazperdelerine taşındı.
Miley Stewart (Miley Cyrus), gizli pop-star kimliği ile okulu ve arkadaşları arasında denge kurma mücadelesi vermektedir. Ancak hızla artan şöhreti ve popülerliği özel hayatına egemen olunca herşeyi oluruna bırakır. Bunun üzerine babası (Billy Ray Cyrus), gerçeklerle yüz yüze gelmesi için onu Tennesse’deki Crowley Corners’taki evine çağırır. O andan itibaren Hannah Montana’nın bile hayal edemeyeceği çapta eğlence, kahkaha ve romantizm dolu bir macera başlayacaktır.
Çekimlerinin tamamı Nashville ve Los Angeles’ta gerçekleştirilen “Hannah Montana: The Movie”nin başrollerinde Miley Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Mitchel Musso, Moises Arias ve Billy Ray Cyrus oynadılar. Filmde ayrıca Melora Hardin, Margo Martindale, Barry Bostwick, Peter Gunn, Lucas Till ve Vanessa Williams gibi isimler de yer aldı. Konuk sanatçı olarak da Tyra Banks, Taylor Swift ve country müzik yapan Rascal Flatts üçlüsü kamera karşısına geçti.
Walt Disney Pictures’ın sunduğu “Hannah Montana: The Movie”nin yönetmenliğini, “Serendipity” ve “Shall We Dance?” gibi yapımlardan tanıdığımız Peter Chelsom üstlendi. Senaryosunu Daniel Berendsen’in yazdığı filmin yapımcılığını, portföylerinde “The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor”, “Spider-Man 2” ve “Shanghai Noon” gibi filmler bulunan Alfred Gough ile Miles Millar gerçekleştirdi. Bu film, iki yapımcının Walt Disney merkezli olarak kurduğu prodüksiyon şirketi Millar / Gough Ink’in hayata geçirdiği ilk uzun metrajlı sinema filmi oldu.
Filmin görüntü yönetmenliğini David Hennings yaparken prodüksiyon tasarımlarını Caroline Hanania, kostüm tasarımlarını Christopher Lawrence hazırladı. Kurgu editörlüğünü, “P.S. I Love You”dan tanıdığımız David Moritz gerçekleştirdi. Müziklerini “Meet Dave” ve “The Passion of Christ”ten hatırladığımız John Debney besteledi. Koreografilerini ise, “Hairspray”, “Step Up” ve “Step Up 2: The Streets”ten tanıdığımız Jamal Sims hazırladı.
Yönetmen: Peter Chelsom
Oyuncular: Miley Cyrus, Billy Ray Cyrus, Vanessa Williams, Lucas Till, Emily Osment, Margo Martindale, Taylor Swift, Tyra Banks
Senaryo: Daniel Berendsen
Yapımcılar: Alfred Gough, Miles Millar, Billy Ray Cyrus
Görüntü Yönetmeni: David Hennings, Prodüksiyon Tasarımı: Caroline Hanania
Kostüm Tasarımı: Christopher Lawrence, Kurgu: David Moritz
Sanat Yönetmeni: Elliott Glick , Özgün Müzik: John Debney
Walt Disney Pictures

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Deliler: Fatih’in Fermanı (2018) Ip Man 3 (2016) İkinci Görüşte Aşk - Love at Second Sight (2023) Senin Hikayen (2013) Çocuklar Sana Emanet (2018) TOP GUN MAVERICK (2022)

Leave a comment