Norveç’ten konuk bir tiyatro: Mother Theatre
“Evliliğin Kuzeyinde” oyunuyla Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde…

Norveç’ten gelen Mother Theatre, “Evliliğin Kuzeyinde” adlı oyunu ile 29 Mart 2010 Pazartesi günü saat 20.30’da İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nın Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde…

İ.B.B. Şehir Tiyatroları, 29 Mart 2010 Pazartesi günü Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde Mother Theatre’yi konuk edecek. Cliff Moustache’nin yönettiği “Evliliğin Kuzeyinde” adlı oyunda; Dilek Carelius, Elvira Michaeli, Kavitha Aske, Veronica Salinas, Aina Gnoutou Schjørlien, Mara H. B. Acantalicio, Marius Leknes Snekkevag, Aliou Cissoko (Kora), Lise Sørensen (Keman) rol almakta. Ücretsiz olarak sunulan oyun hakkında birkaç satır…

Altı kadın altı ayrı ülkeden evlilik sebebiyle Norveç’e geldiler. Ve hikâye başladı…
Yanlarında neler getirdiklerini, arkada neler bıraktıklarını, olup biteni başka başka tellere dokunarak dillendiren altı delifişek kadın.

Veronica: Arjantin’den. Bir tango kadar tutkulu, çalkantılı, hayat dolu, asabi, neşeli, melankolik, sevdalı. Herkes için tanıdık desek yalan olmaz.

Elvira: Ermenistan’dan. Norveç Kralı’nın sofrasında da ağırlandı, sığınma evlerinde de. Muhteşem zenginlikte bir hikâyesi var sizin anlayacağınız. Erzurum kökenli bir Anna Karenina olduğunu söyleyelim şimdilik.

Kavitha: Hindistan’dan. Doğu’nun ahestesi, yumuşacık tarzı dupduru ışığı ve samimiyetiyle içinizi ısıtacak.

Dilek: Kızlar hakkındaki tüm dedikoduları kaleme alan kişi. Fişekleyen. Fiştekleyen…

Aina: Onun nereden geldiğini tek bir sözcükle anlatamayız. Annesi Türkmen, babası Kongolu ama o yaşamının büyük kısmını Beyaz Rusya’da geçirmiş. Grubun küçük, güzel Ayna`sı.

Mara: Filipinler’den. Projenin fikir annesi.

Hepsinin ortak bir paydası var. Hikâyelerini anlatmak istiyorlar. Onlara kulak verdiğinizde samimiyetin ne kadar evrensel bir şey olduğunu bir kez daha anlayacaksınız…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Saddamın Askerleri:Kara Güneş (2009) Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında - At Eternity’s Gate (2019) Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda - The Boxtrolls (2014) İkinci Görüşte Aşk - Love at Second Sight (2023) Vahşet Geçidi - Lemon Tree Passage (2015) Çılgın Hırsız 2 - Despicable Me 2 (2013)

Leave a comment