Yüksel Aksu  “Entelköy-Efeköy” filminin bir sahnesini Kör Fotoğrafçılar Projesi üyesi görme engelli iki sanatçıyla beraber çekti! Didim’in Batıköy kıyılarında gerçekleşen çekimlerde Aksu,  görme engelli sinema öğrencisi Devrim Tarım ve görme engelli fotoğraf sanatçısı Civan İlci ile hazırladıkları sahneyi çekerek, filme bir de görmeyenlerin gözünden baktılar!

Daha çekim aşamasındayken imza attığı farklılıklarla öne çıkan “Entelköy-Efeköy”; doğuştan tamamen görme engelli 100 kişinin İstanbul’u fotoğrafladığı, Türkiye’nin önde gelen 200 edebiyatçısı, düşünürü ve gazetecisinin bu fotoğraflar üzerine metinler yazdığı Kör Fotoğrafçılar Projesi’nde İstanbul’u fotoğraflayan sanatçılardan Devrim Tarım ve Civan İlci’yi film setinde, Harmandalı eşliğinde ağırladı.

ODTÜ Uluslararası İlişkiler mezunu olan ve İstanbul Üniversitesi’nde sinema okuyan Devrim Tarım, filmin rüya sahnesini kendi hisleriyle yorumlayarak, oyunculara komutlar verdi. Sahnenin ardından, filmin yapımcılarından Muharrem Gülmez, kamera kullanımıyla ilgili teknik bilgileri Tarım’la paylaştı. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji mezunu olan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nde konuk öğrenci olarak öğrenim gören Civan İlci ise, rüya sahnesi çekiminin ardından, film ekibini fotoğrafladı. Kadrajını, sol ve sağ tarafta duran insanların sesini duyarak ayarlayan İlci, çekiminin ardından duygusal anlar yaşadı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Çin Seddi - The Great Wall (2016) Eflatun (2024) Ölüm Kapanı - Don’t Click (2013) T.İ.M (2018) Max Maceraları: Dinoterra - Max Dinoterra (2013)

Leave a comment