1 Mayıs’ta tekrar vizyona giren Devrim Arabaları filminin setinde , filmin akışına paralel olarak  üretilen 2 temsili “Devrim” arabasına bile talep geliyor. Orijinali Eskişehir’de Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ’de (TÜLOMSAŞ) sergilenen Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim’in, film setinde üretilmiş birebir modellerinden biri, ODTÜ’de düzenlenen bir toplu gösterim ve sohbet toplantısının ardından Tolga Örnek tarafından ODTÜ Teknoloji Müzesi’ne hediye edildi.

Devrim Arabaları filminin yönetmeni Tolga Örnek’in bu ilgiye yorumu ise şöyle oldu:  “ Filmi izleyenlerin filmde anlatılan Türk insanına, inançlarına, azimlerine, insani  duygularına ve başarılarına  saygı göstermesi kadar gurur verici bir geri dönüş olamaz.. Filmi yeniden vizyona sokturan da izleyicimizden gelen talepler… Vizyonda kalacağı süreyi de onların ilk hafta içindeki izleme oranı belirleyecek… Bu kez, izleyicinin, hem  muhteşem bir oyuncu kadrosundan duygu yüklü bir film izleme hem de o başarıyı takdir etme fırsatını değerlendireceklerine eminim.”

Otomobil sektöründen pek çok firma Devrim’e ücretsiz bakım, onarım ve yedek parça desteği vermek istiyor. Yerli bir lastik firması o dönemde ithal lastik kullanılan Devrim’in lastiklerini değiştirmeyi teklif etti. Bir başka firma ise Devrim’in boya koruması yapmak için teklifte bulundu. TÜLOMSAŞ yetkilileri, talepleri değerlendireceklerini bildirdi.

Egzoz borusu yanda olan, uzun ve kısa farları ayak ile çalışan, kontak anahtarı ve manuel (elle) olarak da çalıştırılabilen Devrim, bu özellikleriyle ilgi çekiyor. Toplam 1250 kilogram olan ve saatte maksimum 140 kilometre hız göstergesine sahip Devrim’e güvenlik gerekçesiyle benzin konulmuyor ve aküsü çıkartılıyor. Düzenli teknik kontrolleri yapılan Devrim, bakımın yapılacağı atölyeye çalıştırılarak götürülüyor. Diğer bir deyişle, “yolda kaldı”, “yürümedi” denen otomobil, aslında hala çalışıyor !

FİLMİN KÜNYESİ
Cast Luiza Almızrak / Kostüm Tasarım Ebru Kayahan / Ses Mühendisi İsmail Karadaş / Yardımcı Yönetmen Mehmet Öztekin /  Otomobil Yapım Erhan Akgün / Sanat Yönetmeni Veli Kahraman / Kameraman Burak Kanbir / Ses Tasarım / Miksaj Burak Topalakçı / Müzik Demir Demirkan / Editör Niko / Görüntü Yönetmeni Hasan Gergin / Prodüksiyon Amiri Burak Şenkal / Uygulayıcı Yapımcı İsmail Çağlar / Senaryo Murat Dişli – Tolga Örnek / Yapımcı Türker Korkmaz / Yönetmen – Yapımcı Tolga Örnek Yapım / Ekip Film

OYUNCULAR

Taner Birsel
Ali Düşenkalkar
Halit Ergenç
Sait Genay
Altan Gördüm
Vahide Gördüm
Seçil Mutlu
Uğur Polat
Serhat Tutumluer
Onur Ünsal
Selçuk Yöntem
Ve
Haluk Bilginer

YARDIMCI OYUNCULAR
Devrim Özder Akın,Cengiz Bozkurt, Levent Can, Charles Carroll, Gürhan Elmalıoğlu, Derin İrgin, Mert Kırlak, Ahmet İlker Okumuş

KONUK OYUNCULAR

Hakan Büyüktopçu, Yasemin Conka, Kaan Çaydamlı, Mina Dörtbudak, İrfan Kangı, Bahar Kerimoğlu,
Erdal Küçükkömürcü, Hasan Mollaoğlu, Atilla Pekdemir, Murat Serezli, Turgay Tanülkü, Ender Tarhan,
Şemsettin Terlan ve Altan Erkekli

ve TEŞEKKÜRLER:
Doğuş Otomotiv – Garanti Bankası – Koç Allianz – BP / Castrol
Zibro – Pinema – ABT – Sinefekt – Zound

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sully (2016) Karanlıklar Ülkesi: Uyanış - Underworld: Awakening (2012) Kaldırım Serçesi - La Vie en Rose (2021) Asabiyim Ben - Relatos Salvajes – Wild Tales (2015) Neşeli Hayat (2009) Koloni - The Colony (2022)

Leave a comment