Bugünü ve yarını yaratan kadınlarımız

“Ustalara Saygı”, 8 Mart kutlamaları dolayısıyla alanlarının önde gelen temsilcileri “Çağdaş Kibeleler”i bir araya getiriyor

Beşiktaş Belediyesi tarafından beş sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, bu kez 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla özel bir içerikle gerçekleştirilecek. Melih Cevdet Anday Sahnesi (Akatlar Kültür Merkezi), 8 Mart Pazartesi akşamı ürettikleriyle hayatımızı zenginleştiren “Çağdaş Kibeleler”i ağırlayacak.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikte, alanlarında ustalığını kanıtlamış konuşmacılar cemiyet, kültür, sanat ve bilim dünyasında kadınımızın yerini irdeleyecekler. Sanatseverlerin saat 20.00’den itibaren takip edebilecekleri toplantıda, farklı alanlardan “Çağdaş Kibeleler”; görüşlerini, tecrübelerini ve anılarını seyircilerle
paylaşacaklar.

Etkinliğe aktris Betül Arım, sevilen şarkıların yorumcusu Bilgen Bengü, ders kitaplarında cinsiyetçilik üzerine araştırmaları da bulunan öğretim üyesi Firdevs Gümüşoğlu, kaleme aldığı tarihsel romanlarla da tanınan sanat tarihçisi Gül Yavuzer İrepoğlu, şair ve oyun yazarı Melisa Gürpınar, günümüzün sevilen öykü ve romancılarından Müge İplikçi, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü olmanın yanı sıra eğitim ve kadın hakları konusunda çalışmalar yürüten; dersler veren Nazan Moroğlu, birçok kadın kuruluşunun da kurucusu üyesi olan CHP Milletvekili Necla Arat ve Ka-Der’in kurucularından gazeteci-yazar Zeynep Oral konuşmacı olarak katılacaklar.

“Kurtuluş Savaşı’nda Kadınlar” ile “Atatürk ve Kadın” belgesellerinin gösterileceği etkinliğin sunuculuğunu ise Tuna Egemen üstlenecek.

“Ustalara Saygı” toplantıları,Dünya Tiyatro Günü’nü de özel bir içerikle kutlayacak. Akatlar Kültür Merkezi, 27 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00’den itibaren sevilen tiyatrocuların birlikte yarattıkları özel programa ev sahipliği yapacak. Program ücretsiz olarak takip edilebilecek.

Etkinlik: Ustalara Saygı – “Çağdaş Kibeleler”
Tarih: 8 Mart 2010 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kazanma Sanatı - Moneyball (2011) Mükemmel Plan - Friends With Kids (2012) Üç Tepe - Three Peaks (2018) Organik Aşk Hikayeleri (2017) Mucize Aynalar (2024) Genç Pehlivanlar (2016)

Leave a comment