“BU DA BENİM AİLEM” ZEYTİNBURNU’NU KAHKAHAYA BOĞACAK

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, Türk Tiyatrosu’nun önemli oyuncularını, Türk ve dünya tiyatrosunun nitelikli oyunlarında tiyatro severlerle buluşturmaya devam ediyor.

1992 yılında Nedim Saban tarafından kurulan Tiyatro Kare’nin sahnelediği “Bu Da Benim Ailem” adlı iki perdelik komedi, 28 Ekim 2009 Çarşamba günü saat 20.00’de Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyecilerle buluşacak.

Nedim Saban’ın sahneye uyarlayarak yönetmenliğini yaptığı oyunun başrollerini Türk Tiyatrosu’nun duayenlerinden Metin Serezli ve Suna Keskin paylaşıyor. Televizyon ve tiyatro dünyasından tanıdığımız Oya İnci, Hülya Karakaş, Sinemis Candemir ve Soydan Soydaş’ın de rol aldığı “Bu Da Benim Ailem” izleyiciye eğlence ve kahkaha dolu dakikalar yaşatacak.

Ünlü Alman yazarlar Sandberg & Fırner’ın yazdığı, Hale Kuntay’ın Türkçe’ye çevirdiği oyunda, evlilik mekanizması en masum biçimde mercek altına alınıyor. Uzun yılların getirisiyle yıpranmış bir evliliğin sürprizli bir biçimde dalgalanmasını konu edinen oyunda; eşinden çok evine düşkün olan Süeda (Suna Keskin), doktor olan oğlu Tuğrul’u (Soydan Soydaş) evlendirme telaşına düşmüştür. İş adamı eşinin (Metin Serezli) karşı çıkmasına rağmen, apartmana yeni taşınan komşularını, oğluna bir gelin adayı bulabilmek için evine davet eder. Ancak genç doktorun ilgisini gelin adayı olarak düşünülen Aybike (Sinemis Candemir)’den çok, genç kızın hayat dolu annesi (Oya İnci) çeker. Selim ve Süeda Soy çiftinin evliliği sarsılır. Olaylar son derece eğlenceli ve çarpıcı bir biçimde akar, gider. Oyunun finali ise herkes için sürpriz olacaktır.

Yıpranmış bir evlilikte yaşanan komik anların, tuhaf rastlaşmaların ve yanlış anlamaların komedisini ince bir mizah duygusuyla anlatan “Bu Da Benim Ailem” seyircisine iki saat boyunca eğlenceyi ve bol kahkahayı garanti ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tutturamayanlar (2014) Düşler Fabrikası - Dreambuilders (2022) Yaşam Arsızı (2009) Lal Gece (2012) Yarımada - Peninsula (2020) Kahraman Şövalye Justin - Justin and the Knights of Valour (2013)

Leave a comment