YERÇEKİMİ

‘Yerçekimi/Gravity’ Akademi Ödüllü® Sandra Block (The Blind Side,” “The Proposal”) ve George Clooney’nin (“Up in the Air,” “Syriana”) başrollerini paylaştığı, izleyicileri uzayın acımasız ve uçsuz bucaksız derinliklerine çeken bir gerilim filmi. Filmin yönetmenliğini Oscar® adayı Alfonso Cuarón (“Children of Men”) üstleniyor.
Filmde Bullock ilk uzay görevindeki zeki tıp mühendisi rolunü, George Clooney ise son görevine çıkan tecrübeli astronot Matt Kowalsky rolünü canlandırıyor. Önceleri son derece normal görünen görevde felaketin baş göstermesiyle uzay gemileri harap olan Stone ve Kowalsky tamamen yanlız kalırlar. Birbirlerinden başka hiç bir dayanakları kalmayan ikili uzayın derinliklerinde kaybolmuşlardır. Derin sessizlik onlara Dünya ile bütün ilişkilerinin kesildiğini ve kurtulma şanlarının kalmadığını söylerken ve korkuları paniğe dönüşürken aldıkları her nefes de çok az kalan oksijenlerini tüketmektedir. Eve dönmenin tek yolu belki de uzayın daha da derinliklerine inmektir.
‘Yerçekimi/Gravity’ Alfonso Cuarón & Jonás Cuarón tarafından yazıldı. Filmin yapımcıları Alfonso Cuarón ve David Heyman. ( “Harry Potter” serisi) Yönetici Yapımcılar; Chris deFaria, Nikki Penny ve  Stephen Jones.
Sahne arkasında bir çok defa Oscar’a aday olmuş görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki (“Children of Men,” “The New World”), yapım tasarımcısı Andy Nicholson ( “Alice in Wonderland” filminin sanat yönetimi süpervizörü), editör Mark Sanger (VFX editör “Alice in Wonderland”) ve kostüm tasarımcısı Jany Temime ( “Harry Potter” serisi) yer alıyor. Efektler Oscar adayı görüntü efektleri süpervizörü Timothy Webber (“The Dark Knight”) ve Oscar Ödüllü özel efekt yöneticisi Neil Corbould’a (“Gladiator”) ait. ”
Yerçekimi/Gravity” in tamamı Londra’daki Shepperton Stüdyolarında çekildi.Bu yıl Venedik Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen GRAVITY/YERÇEKİMİ, Filmin Türkiye’de 11 Ekim’de vizyoan girecek.

www.gravity-movie.net

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Elveda İlk Aşk - Goodbye First Love (2012) Cinni: Uyanış (2016) Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014) 5 No'lu Cezaevi (2011) Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır - Night at the Museum: Secret of the Tomb (2015) Öteki Taraf (2017)

Leave a comment