USTA İSİMLER
MUSTAFA ALABORA, YÜKSEL AKSU ve EMİN GÜRSOY
DENEYİMLERİ ile FAMELOG ACADEMY’DE!

Sanat ve medya akademisi Famelog Academy, 30 Eylül Pazartesi günü başlayacak Oyunculuk Okulu kapsamında öğrencilerini, ana derslerin yanı sıra düzenlenecek atölye çalışmalarında her biri alanında usta isimlerle buluşturacak. Alican Yücesoy’un da eğitmen kadrosunda yer aldığı 36 haftalık Oyunculuk Okulu kapsamında Mustafa Alabora, Yüksel Aksu, Emin Gürsoy gibi birbirinden önemli isimler Famelog Academy’de öğrencilere deneyimlerini aktaracaklar. Oyunculuk Okulu için başvurular 20 Eylül Cuma akşamına kadar devam ediyor!

Famelog Academy’nin Oyunculuk Okulu’nda Alican Yücesoy ve Barış Kışlak Sahne Çalışması, Esra Bağışgil Oyunculuğa Giriş, Nilay Erdönmez Diksiyon ve Etkili Konuşma, Handan Öztürk Oyuncu ve Senaryosu, Celal Eldeniz ise Audition Teknikleri derslerini verecek.

Oyunculuk Okulu’nda ana derslerin yanı sıra, dönem boyunca farklı konulara odaklanan atölye çalışmaları yapacak olan, her biri alanında çok önemli sürpriz oyuncu ve yönetmenler de açıklanmaya başlandı. Atölye çalışması yapacak ilk isimler arasında, birçok tanınmış oyuncunun hocası olarak da bilinen usta oyuncu Mustafa Alabora; İftarlık Gazoz, Dondurmam Gaymak, Entelköy Efeköy’e Karşı gibi milyonların izlediği filmlerin ödüllü yönetmeni ve senaristi Yüksel Aksu ile Deli Yürek’in Kuşçusu olarak hafızalara kazınan dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Emin Gürsoy yer alıyor. Mustafa Alabora’nın “Sahne Çalışmaları”, Yüksel Aksu’nun “Kamera Önü için Oyunculuk Stratejileri”, Emin Gürsoy’un ise “Oyunculuk Kavram ve Kuramları” başlıklarıyla gerçekleştireceği atölyelerin tarihleri ilerleyen günlerde açıklanacak.

Kayıtları 20 Eylül Cuma akşamına kadar devam eden Oyunculuk Okulu için CV, headshot ve demo reel ile yapılacak başvuruların değerlendirilmesinin ardından öğrenciler; başlangıç-orta-ileri olmak üzere üç farklı seviyede uygun sınıflara yerleştirilecek. Toplam 36 hafta süren 3 kur halinde düzenlenen okulda eğitimini tamamlayanlar, katılım belgesi almaya hak kazanacaklar.

Türkiye’nin en önemli, tarihi ve artistik platosu Beykoz Kundura’da yer alan Famelog Academy, 2019-2020 döneminde eğitimlerinin kapsamını genişleterek “okul” formatına geçiş yaptı. Oyunculuk Okulu’nun yanı sıra Senaryo Yazarlığı Okulu, Sanat Yönetmenliği Okulu ve Müzikal Oyunculuk Okulu’nu hayata geçiren akademi, her biri alanında usta isimlerin vereceği derslerle sinema-TV sektörüne tam donanımlı yetenekler kazandırmayı hedefliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kızım ve Ben (2018) Mutluluk - Glück - Bliss (2013) Orman Çetesi: Dünya Turu - The Jungle Bunch: World Tour (2023) Ustura Dönüyor - Machete Kills (2013) Yıldız Tozu (2023) Arapsaçı (2018)