Şehir Tiyatroları Nisan ayının son haftasında 7 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

27-30 Nisan 2016 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar şöyle; 12. Gece, On İki Öfkeli Adam, Şekerpare, Ay Işığında Şamata, Sırça Hayvan Koleksiyonu, Oyunun Oyunu ve  Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli.

12. GECE
Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece’de, ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino’nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia’ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki simdi erkek kılığındaki Viola’ya asık olana dek. Bu sırada, Olivia’nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio’ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır. William Shakespeare’in yazdığı, Zeynep Avcı’nın dilimize kazandırdığı oyunu Serdar Biliş yönetiyor. Oyunda, Mana Alkoy, Pınar Aygün, Seda Fettahoğlu, Senan Kara, Berk Samur, İsmet Şahin, Erkan Sever, Doğan Şirin, Levent Öktem, Özge Özder, Kubilay Penbeklioğlu, Eylül Soğukçay, Ersin Umulu, Tolga Yeter ve Bennu Yıldırımlar rol alıyor. Oyun; 27 – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

ON İKİ ÖFKELİ ADAM
Sinema ve sahnede bir klasik olmayı başarmış On İki Öfkeli Adam, Şehir Tiyatroları’nda çağdaş bir rejiyle tekrar seyircinin beğenisine sunuluyor. Şüphelinin suçlu olduğunun genel kabul görüldüğü jüride, bir üye bu karara karşı çıkarsa ne olur? 12 jüri üyesi üzerinden adalet kavramını sorgulayan, Reginald Rose’un yazıp Arif Akkaya’nın yönettiği oyunda; Ahmet Özarslan, Ali Gökmen Altuğ, Burteçin Zoga, Enes Mazak, Gün Koper, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Nihat Alpteki, Rahmi Elhan, Erkan Akkoyunlu, Yalçın Avşar ve Serdar Orçin rol alıyor. Oyun; 27 – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

ŞEKERPARE
19. yüzyıl İstanbul’u… Düzenbaz Komiser Ziver’in karakoluna tayin olan; kimine göre saf, kimine göre enayi Bekçi Cumali, Galata’nın “namlı” kızlarından Şekerpare’ye vurulur. İki kalp birbirini bulmuştur bulmasına ama Ziver’in Cumali için başka planları vardır. Halkımızın aşina olduğu sirto ve longalara sözler yazılarak müziklenen Türk Sineması’nın ünlü klasiği tiyatro sahnesinde… Yavuz Turgul’un yazdığı, Engin Alkan’ın uyarlayıp yönettiği oyunda Engin Alkan, Uğur Dilbaz, Dolunay Pircioğlu, Aybar Taştekin, Nurdan Gür, Pervin Bağdat, Zeynep Göktay Dilbaz, Zeynep Çelik Küreş, Yeşim Mazıcıoğlu, Ümit Bülent Dinçer, Yağmur Damcıoğlu, Aslı Menaz, Berfu Aydoğan, Cem Baza, Volkan Öztürk/Onur Demircan, Çağlar Ozan Aksu, Ercan Demirhan ve Emre Çağrı Akbaba rol alıyor. Oyun; 28 – 30 Nisan 2016  tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

AY IŞIĞINDA ŞAMATA
Haldun Taner’in ölümsüz eseri Ay Işığında Şamata yeniden Şehir Tiyatroları sahneleri’nde. Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur ailesi’nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan aile yapısını gösterirken, küçük dünyalarından dış dünyaya bakışlarını eleştiren, seyirciyi eğlendiren, güldüren ve sürprizlerle şaşırtan bir oyun. Haldun Taner’in yazdığı Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda; Arda Aydın, Aziz Sarvan, Berrin Koper, Ceren Hacımuratoğlu, Ceysu Aygen, Derya Çetinel, Emrah Can Yaylı, Emre Narcı, Ertan Kılıç, Esra Ede, Gökhan Eğılmezbaş, Gökhan Mete, İbrahim Can, İbrahim Ulutaş, Mehmet Bulduk, Nilay Yazıcıoğlu, Özgür Dağ, Samet Hafızoğlu, Savaş Barutçu, Şenay Saçbüker, Şevket Avşar, Tuğçe Açıkgöz, Yonca İnal rol alıyor. Oyun; 27 – 30  Nisan 2016 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

SIRÇA HAYVAN KOLEKSİYONU
Sırça Hayvan Koleksiyonu, bir anne ve iki çocuğunun hikâyesi üzerinden sistemin yıkıcı gücünün mağdur ettiği bireylerin ve o bireylerden oluşan toplumun açmazlarını gözler önüne serer. Her geçen gün bireyler üzerindeki baskısını artırarak onlara yaşam alanı tanımayan bir sistemin dayatması altında ezilen, orta sınıf bir ailenin çaresizliğini ve çözülüşünü anlatan oyun, 1930’lardan tuttuğu ışıkla günümüz toplumunun açmazları ve sıkıntılarının nedenlerini de görünür kılar. Tennessee Williams’ın yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği oyunda Edip Tepeli, Sevil Akı, Ayşecan Tatari ve Tanju Girişken rol alıyor. Oyun; 27 – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

OYUNUN OYUNU
”Çırılçıplak” adlı oyunu sahnelemek üzere provaya başlayan bir tiyatro grubunun, bu süreçte yaşadıkları zorlukları, terslikleri, sıkıntı ve sevinçleri anlatan oyun, türünün en iyi örneklerinden biri olarak seyirciyle buluşuyor. Micheal Frayn’ın yazdığı, Lale Eren Dalsar’ın dilimize kazandırdığı oyunu Ali Gökmen Altuğ yönetiyor. Oyunda; Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Ayşen Sezerel, Berna Oğuzutku Demirer, Caner Çandarlı, Destan Batmaz, Ergün Üğlü, İlhan Kilimci ve Yeliz Gerçek rol alıyor. Oyun; 28 – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

SİRKE TADINDA BÖĞÜRTLEN REÇELİ
Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli’nde ülkenin birinde yaşanan siyasal ve toplumsal değişimler, evlilikleri boyunca bu sürece şahitlik ederek ölümle şakalaşan yaşlı bir çiftin ilişkisi ekseninde mizahi bir dille aktarılıyor. Kendini değiştirmeyi akıl edemezken dünyanın düzenini değiştirmeye çalışan ve eşiklerde kalmanın sancısını yaşayan bir adamın baskılar karşısındaki tavrı hicvediliyor. Kahramanlarımız için hayat tıpkı sirke tadında böğürtlen reçeli gibi… Biraz acı, biraz buruk ama bazen de tatlı… A. Kadir Bozkurt’un yazdığı Zuhal Ergen’in yönettiği oyunda; Mert Tanık ve Bensu Orhunöz rol alıyor. Oyun; 28 – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

İyi Seyirler…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mc Dandik (2013) Ters Yüz - Inside Out (2015) İlk ve Son Aşkım / Seeking A Friend For The End Of The World (2012) Bir Alışverişkoliğin İtirafları / Confessions of a Shopaholic (2009) Hediye Operasyonu - Arthur Christmas (2011) Soğuk (2014)

Leave a comment