1881’DEN BERİ BAŞYAPIT. HEM ÇOCUKLAR HEM DE YETİŞKİNLER İÇİN.

“Pinokyo” Tam Metni ile Artemis Çocuk Klasiklerinde!

Carlo Collodi’nin 135 yıl önce yazdığı Pinokyo, kitabı okumayanların bile konusu hakkında bir fikrinin olduğu o zamansız eserlerden. Artemis Yayınları, dünya çocuk edebiyatının başyapıtlarından olan Pinokyo’yu, orijinal metne sadık kalan eksiksiz çevirisiyle okurlarıyla buluşturuyor. Kahramanı tahta kuklanın ve uzayan burnunun günümüzde bile yalancılığın evrensel simgesi olarak görüldüğü Pinokyo, her yaştan okura görkemli bir hikâyenin doyumsuz lezzetini vaat ediyor.

ARKA KAPAK
Marangoz Geppetto, tahta bir kukla yapar ve adını Pinokyo koyar. Ve işte bu unutulmaz hikâye de
böyle başlar… Pinokyo’nun en büyük hayali, babasının özlediği gibi gerçek bir çocuk olmaktır. Ama bunun için Mavi Peri’ye verdiği sözü tutmalı, uslu ve çalışkan bir çocuk olmalıdır. Bir de asla yalan söylememelidir. Gelin görün ki Pinokyo bu! Haylaz ve tatlı bir yalancı! Ne zaman yalan söylese burnu uzar Pinokyo’nun. Bakalım maceradan maceraya koşan tahta kuklamız gerçek bir çocuğa dönüşmeyi başarabilecek mi?

Yazar: Carlo Colladi
Kitap Adı: Pinokyo
İngilizceden Çeviren: Berna Gürpınar
Editör: Meral Aslankaya
Türü: Roman
Sayfa: 240

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hırçın - Scrapper (2023) Milyonluk Kuş (2018) Ahed'in Dizi - Ahed's Knee (2021) Zafer ve Gurur / Pride and Glory (2009) 006 Kaçış (2014) Teksas Katliamı - Texas Chainsaw (2013)