“Kurtlar Vadisi Pusu” adlı dizideki Muro karakteriyle ünlenen Mustafa Üstündağ, bugüne kadar canlandırdığı farklı karakterlerin ardından, “Gün Akşam Oldu” adlı diziyle ilk kez bir dramda yer alıyor. Dizide, Halil Ergün’ün en büyük oğlu Ayhan’ı canlandıran Üstündağ, sette de Halil Ergün ile baba oğul kadar samimi.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi alan Mustafa Üstündağ,yer aldığı tiyatro oyunları ve bazı dizi projelerinin ardından, kendisine ilk olarak Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizideki Muro rolüyle hayran kitlesi oluşturdu. Yer aldığı tüm projelerle izleyiciden büyük beğeni toplayan sanatçı, yeni sezonda “Gün Akşam Oldu” adlı diziyle Show TV ekranlarına geliyor.

Canlandırdığı her karaktere ayrı bir tarz katan Mustafa Üstündağ, diziyle paralel olarak, “Keşanlı Ali Destanı” adlı tiyatro oyununda rol alıyor. “Gün Akşam Oldu”da; Halil Ergün’ün oynadığı Eşref Bey’in en büyük oğlu Ayhan’ı canlandıran Üstündağ, çekim aralarında yine Ergün ile bir araya gelerek herkesi güldürüyor. İkili, dizideki baba-oğul samimiyetlerini, gerçek hayatta da yansıtıyorlar.

Üstündağ’ın dizide canlandırdığı Ayhan, hayatı boyunca babasının gölgesinde yaşamını sürdürmüş, yakın bir zamanda karısı Dilek’in (Başak Daşman) verdiği cesaretle babasına baş kaldırarak İstanbul’a taşınmış, orada kendi ayakları üzerinde durma mücadelesi veren bir karakter. Eşref Bey’den sıkıntılarını saklarken, bir yandan kendisini ona ispat etmeye çalışıyor. Diğer kardeşleri gibi okuyamadığı ve kasabalı kaldığı için buruk, hırslı, tutkulu ve hatta öfkeli bir erkek. Karısına çok aşık ve tutkuyla bağlı olan Ayhan, yanlış yönlendirilirse, duygularına kapılırsa, başını bir hayli derde sokabilecek biri…

Ekranlara Gold Film imzasıyla gelen dizinin yapımcılığı Faruk Turgut’a, yönetmenliği Andaç Haznedaroğlu’na ait. Senaryosunu ise Nuran Evren Şit ve Elif Usman’ın kaleme aldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Eat Your Catfish (2022)  X-Men Başlangıç: Wolverine - X-Men Origins: Wolverine (2009) Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü - The Dragon Spell (2017) Karlar Ülkesi - Frozen (2014) Gölgeler İçinde (2021) 85 Yazı - Summer Of 85 (2020)

Leave a comment