2017’de vizyona girecek olan Mezarcı’nın fragmanı yayınlandı!

Yönetmen Talip Karamahmutoğlu’nun son filmi Mezarcı’nın merakla beklenen fragmanı yayında!
Yönetmenliğini Talip Karamahmutoğlu’nun üstlendiği ve oyuncu kadrosunda Emre Altuğ, Nilay Erdönmez, Orhan Aydın, Mustafa Uzunyılmaz, Turan Özdemir, Sadık Gürbüz ve Hikmet Karagöz gibi isimlerin yer aldığı ‘Mezarcı’ filminden ilk fragman geldi.
Girdap, Bir Hikâyem Var ve Öğrenci İşleri’nin ardından dördüncü filmini izleyicilerle buluşturan Talip Karamahmutoğlu, usta yazar Osman Şahin’in hikâye verdiği dördüncü kuşak yönetmen olma özelliğini de taşıyor. 2017’de sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan filmin vizyon tarihi ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
Aynı zamanda 4. Uluslararası Antakya Film Festivali’nin açılış filmi seçilen ve festivalde “Altın Defne” ödülü için yarışacak olan filmin konusu ise şöyle:
“Yeni bir hayat kurmak umuduyla işçi olarak gurbete gittiği Almanya’da mezarcılık konusunda ustalaşan Ejder, babasının ölümü üzerine memleketi Dalaman Şerefler Köyü’ne döner. Ejder’in köyündeki yerli ve yabancıların oluşturduğu milyon dolarlık yaşam alanları, Ejder’in mezarcılık konusununda ki birikimlerine yeni ufuklar açar.
Milyon dolarlık evlerde oturan bu insanları, öldükten sonra köy mezarlığına defnetmek fikrine karşı çıkan Ejder, ”Aslan yattığı yerden bellidir”  felsefesi ile yola çıkarak, ölecek her varlıklı insana ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında sonsuz bir yaşam vaat eder.
Kişiye özel mezar tasarımları ile cennete giden bu yolda müşterilerine eşlik eden Ejder ve şirketi ”Yatay mezarcılık, öldükten sonra bile yanınızda olacak…” sloganı ile işler yolunda giderken, kasabaya sonradan yerleşen Bektaş’ın travmatik hikayesi ile yüzleşir.”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Canım Kardeşim Benim: Uzaylılar mı Gelmiş? (2016) Aşkta Yanlış Yoktur - The Right Kind of Wrong (2014) Felekten Bir Gece - The Hangover (2009) Memlekette Demokrasi Var (2010) Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın - Ploey: You Never Fly Alone (2018) Mavi Dalga (2014)

Leave a comment