Elma, armut değil, en güzeli havuç ağacı!

Hanzade Servi’nin hem gülümsetmeyi hem de hüzünlendirmeyi başaran, film tadında romanı Havuç Ağacı, Tudem Edebiyat etiketiyle raflardaki yerini aldı.
On yaş ve üzeri okurlarını, zamansız ayrılıklarla sınanan kırılgan yaşamların sırlarına ortak eden bu dokunaklı hikâye, kardeş ilişkilerinin önemine değinerek aile olmanın gücünü hissettiriyor.
Tesadüf eseri yolları kesişen bambaşka hayatları olağanüstü incelikli bir kurguyla işleyen Havuç Ağacı, gerçek dünyanın acımasızlığının üstesinden gelebilmek için doğal yaşama dört elle sarılmayı ve düş dünyamızı dört mevsim yeşil tutmayı öğütlüyor.


Yıldıztepe ailesinin en küçük ferdi Mina, büyük kentten küçücük bir köy evine taşındıkları için çok mutlu görünse de, ünlü bir oyuncu olma hayaliyle yanıp tutuşan ablası Efza, mutluluğu “pembe” yalanlarda arıyor. Ev sahiplerinin kilitli tuttuğu odadan gelen tıkırtıların gizemi Mina’nın merakını her geçen gün daha da arttırıyor. Üstüne üstlük ünlü yönetmen Albatros Kayıkçı yaşadıkları köye gelip film çekmeye karar vermesi köydeki gerilimi ve gizemi doruk noktasına tırmandırıyor. Mina’nın babası, boynundaki tilki kolyesini otuz üç yıldır neden hiç çıkarmıyor? Komşu çiftliğin, böğürtlen ve oyuncak helikopter yüzünden iki yıldır küs olan ikizleri hangi büyük sırrın yükünü omuzluyor. Tüm bu gizemleri hayal gücünü devreye sokarak açığa çıkarmaksa, elbette ki Mina’ya kalıyor. Çünkü onun dünyasında, her şeyin bir çözümü var…
Hayal kırıklıklarıyla, pişmanlıklarla, keşkelerle geçen yaşamları hayata yeniden tutunmaya

Eser Adı: Havuç Ağacı
Yazan: Hanzade Servi
Kapak Resmi: Merve Atılgan
Yayınevi: Tudem Yayınları
Türü: Roman, 10 yaş ve üzeri
Cilt Bilgisi: Karton kapak
Kağıt Bilgisi: Holmen kâğıt
Basım Tarihi: Eylül 2019
Basım Bilgisi: 1. Basım
Baskı Adedi: 2000
Sayfa Sayısı: 120 sayfa
Etiket Fiyatı: 16,00 TL
Etiketler: Aile ilişkileri, arkadaşlık, hayal gücü, doğayı keşfetme, dayanışma

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden - Alice Through the Looking Glass (2016) Penguen Kral - The Penguin King (2013) Sefiller - Les Miserables (2013) Renksiz Rüya - Hewno Bêreng (2018) Aşkın Krallığı - A United Kingdom (2017) Marlowe (2023)