Şehir Tiyatroları’nın gelenekselleşen “Yaz Oyunları” 31 Mayıs 2016 Salı günü başlıyor. Sezon boyunca beğeni toplayan oyun ve müzikal oyunların yer aldığı “Yaz Oyunları” 31 Mayıs – 6 Haziran 2016 tarihleri arasında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.
“Yaz Oyunları”nda 12. Gece, Fehim Paşa Konağı, Ay Işığında Şamata, Cibali Karakolu adlı oyunlar saat 21.00’de seyirciyle buluşacak.

12. Gece        31 Mayıs  Salı             21.00
Fehim Paşa Konağı    2  Haziran Perşembe        21.00
Ay Işığında Şamata    4  Haziran Cumartesi        21.00
Cibali Karakolu        6  Haziran Pazartesi        21.00

12. GECE
Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece’de, ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino’nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia’ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki simdi erkek kılığındaki Viola’ya asık olana dek. Bu sırada, Olivia’nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio’ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır. William Shakespeare’in yazdığı, Zeynep Avcı’nın dilimize kazandırdığı oyunu Serdar Biliş yönetiyor. Oyunda, Mana Alkoy, Pınar Aygün, Seda Fettahoğlu, Senan Kara, Berk Samur, İsmet Şahin, Erkan Sever, Doğan Şirin, Levent Öktem, Özge Özder, Kubilay Penbeklioğlu, Eylül Soğukçay, Ersin Umulu, Tolga Yeter ve Bennu Yıldırımlar rol alıyor.

FEHİM PAŞA KONAĞI
Turgut Özakman’a 1979 yılında Büyük Ödül kazandıran Fehim Paşa Konağı, 1908 yılında, 2. Meşrutiyetin arifesinde, Abdülhamit’in istibdadının son dönemlerinde geçer. Eski Kabadayı Rasim Baba’nın oğlu Yusuf gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Babayı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa’ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa’nın konağına götürür. Fakat Yusuf’un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince, Rasim baba büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa’nın kızına âşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli bir olaylar dizisi gelişir. Turgut Özakman’ın yazıp Kemal Kocatürk’ün yönettiği oyunda Ali Karagöz, Bahtiyar Engin, Cihan Kurtaran, Çağatay Palabıyık, Gülsün Odabaş, Hamit Erentürk, Murat Ozan, Murat Üzen, Nazan Yatgın Palabıyık, Nevzat Çankara, Orhan Hızlı, Pelin Budak, Pınar Demiral, Selçuk Soğukçay , Serkan Bacak, Volkan Ayhan ve Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor.

AY IŞIĞINDA ŞAMATA
Haldun Taner’in ölümsüz eseri Ay Işığında Şamata yeniden Şehir Tiyatroları sahneleri’nde. Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur ailesi’nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan aile yapısını gösterirken, küçük dünyalarından dış dünyaya bakışlarını eleştiren, seyirciyi eğlendiren, güldüren ve sürprizlerle şaşırtan bir oyun. Haldun Taner’in yazdığı Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda; Arda Aydın, Aziz Sarvan, Berrin Koper, Ceren Hacımuratoğlu, Ceysu Aygen, Derya Çetinel, Emrah Can Yaylı, Emre Narcı, Ertan Kılıç, Esra Ede, Gökhan Eğılmezbaş, Gökhan Mete, İbrahim Can, İbrahim Ulutaş, Mehmet Bulduk, Nilay Yazıcıoğlu, Özgür Dağ, Samet Hafızoğlu, Savaş Barutçu, Şenay Saçbüker, Şevket Avşar, Tuğçe Açıkgöz, Yonca İnal rol alıyor.

CİBALİ KARAKOLU
Türk Tiyatrosu’nun başyapıtlarından biri olan Muammer Karaca’nın Cibali Karakolu, Zihni Göktay ustanın ellerinde yeniden İstanbul seyircisiyle buluşuyor. Cibali Karakolu hali hazırda varlığını koruyan pek çok gerçeğe ışık tutarak geçmişten günümüzü yansıtan eleştirel bir ayna olmayı başarıyor. Öğrenilmiş kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi, çeşitli kurumlardaki eksikliklerin neden olduğu yetersizlik, toplumsal ve politik yaşama dair eleştirilerle biçimlenen oyun, güldürmek kadar yeniden cevaplanması gereken pek çok soruyu da beraberinde getirmektedir. Henri Keroul ile Albert Barre’den Muammer Karaca ve Refik Kordağ’ın uyarladığı, Nedret Denizhan’ın yönettiği oyunda; Berrin Koper, Tarık Şerbetçioğlu, Derya Kurtuluş, Zihni Göktay, Cem Uras, Müge Çiçek, Eylül Soğukçay, Şehnaz Bölen Taftalı, Hülya Arslan, Doğan Altınel, Murat Bavli, Naci Taşdöğen, Cem Karakaya, Tuğçe Açıkgöz, Müge Çiçek, Deniz Yeşil Mavi, İbrahim Ulutaş, Seza Güneş, Ertan Kılıç, Hüseyin Kefeli, Begüm Yazıcıoğlu rol alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Biz Böyleyiz (2020) Yasak Aşk - A Royal Affair (2012) Boiboiboy - Boboiboy: The Movie (2020) Pembe Panter 2 / The Pink Panther 2 (2009) Robinson Crusoe & Cuma (2015) HAYALİ - IMAGINARY (2024)

Leave a comment