Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 31. Yıl Açıkhava Buluşmalarına konuk oldu. ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say, muhteşem sahne performansı ve güçlü yorumuyla açıkhavayı dolduran yüzlerce sanatsevere uzun süre unutulmayacak bir yaz akşamı yaşattı.


Ünlü piyanist Say, biletleri günler öncesinden tükenen konserinde, ENKA’yı dolduran 900’ü aşkın kişiyi, Nazım, Kumru, Ses ve İstanbul’da Bir Kış Sabahı isimli baladlarıyla selamladı.Performansı boyunca dinleyicisiyle sohbet eden Say, “Henüz New York’ta çalışmalarımı sürdürürken, ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara, oditoryum açılışı için beni İstanbul’a davet etti. Bu vesileyle tanışmış olduk” sözleriyle Şarık Tara ile ilk tanışmalarını ve Tara’nın kariyeri boyunca kendisine verdiği destekleri anlattı. Etkileyici ve güçlü piyanosuyla, ünlü piyanist ve besteci L.V. Beethoven’ın Ayışığı Sonatı eserini, Şarık Tara anısına yorumladı.
Konserin son bölümünde Say, prömiyeri geçen yıl Çanakkale’de gerçekleştirilen “Truva Sonatı”nı sahneye taşıdı. Yaklaşık 40 dakikalık eserin performansı boyunca büyülü gözlerle takip edilen ünlü sanatçı Say, konser sonrası uzun süre ayakta alkışlandı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Wonder Woman (2017) Annemi Öldürdüm - I Killed My Mother (2010) Lohusa (2024) Aşkın Seçimi - The Choice (2016) Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları - Underworld: Blood Wars (2016) Balık ile Kraker'in Maceraları - Fish N Chips, Best Enemies Forever (2014)