DÜNYADA BİR GECE – (NIGHT ON EARTH)

5 şehir, 5 taksi şoförü ve kahkaha dolu bir gece…

Aynı gecede dünyanın 5 ayrı şehrinde gizem, komedi ve garip rastlantılarla dolu bir dünya sunan, hiç bitmesin diyeceğiniz bir Jim Jarmusch filmi! Bir gece boyunca çıktığımız dünya turunda New York, Los Angeles, Paris, Roma ve Helsinki’de çalışan 5 taksi şoförünün başından geçen olaylarla görüyoruz bu farklı şehirleri ve insanları.

DÜNYADA BİR GECE; başrollerinde Roberto Benigni, Winona Ryder gibi olağanüstü oyuncularla da dikkat çeken, bağımsız Amerikan sinemasının usta yönetmeninden kült haline gelen, yönetmenin kendine özgü mizah anlayışını bir kez daha ustaca yansıttığı kaçırılmayacak bir film. NIGHT ON EARTH yenilenmiş kopyasıyla ülkemizde ilk kez sinemalarda gösterime giriyor ve sinemaseverlerle buluşuyor.

Beş taksi, beş şehir ve bir gece… Los Angeles’ta taksiyle evine giderken iş bağlamaya çalışan bir menajer, aradığı yıldızı taksi şoföründe keşfeder… New York’ta palyaçoya benzeyen ve şair gibi konuşan Alman bir taksi şoförü direksiyonu müşterisine bırakır… Paris’te yakışıklı Afrikalı bir adamın taksisine binen kör bir kadın arasında beklemediği bir etkileşim olur… Roma’da arabasına binen rahibe günah çıkarmaya çalışan şoför, müşterisinin ölmek üzere olduğunun farkında bile değildir… Son olarak da Helinski’de duygu yüklü bir insanlık öyküsüyle film hafızalara kazınır.

Gösterim Tarihi: 21 Temmuz 2017
Dağıtım: Filmartı Film
Yapım: Fransa, İngiltere, Almanya, ABD, Japonya
Yapım Yılı: 1991
Dil: İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Fince
Renk: Renkli
Tür: Komedi, Dram
Süre: 128′
Yönetmen: Jim Jarmusch
Senaryo: Jim Jarmusch
Görüntü Yönetmeni: Frederick Elmes
Kurgu: Jay Rabinowitz
Türkiye Hakları: Copyright © FİLMARTI Film
Oyuncular: Winona Ryder, Gena Rowlands, Roberto Benigni, Giancarlo Esposito

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
İçimdeki Şeytan - The Devil Inside (2012) Lübnan Semaları - Sous le Ciel d’Alice – Skies of Lebanon (2021) Hayat Sana Güzel (2014) Gördüğüm En Güzel Kadın - La Prima Cosa Bella - The First Beautiful Thing (2011) Ali (2019) Miraç (2017)