En İyi Film ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu – Max von Sydow
Oscar® Adayı
ÇOK GÜRÜLTÜLÜ VE ÇOK YAKIN “EXTREMELY LOUD & INCREDIBLY CLOSE”

“Extremely Loud & Incredibly Close”, adlı büyük beğeniyle karşılanan romandan uyarlanan “Çok Gürültülü ve Çok Yakın”, trajik 11 Eylül olaylarının perde arkasında yaşanan, bir çocuğun yürek parçalayıcı kaybını konu alıyor. Film, bu üzücü kayıp ve devamında yaşanan kendini keşfetmenin iyileştirici gücünü anlatıyor. .
Onbir yaşındaki Oscar Schell çok özel bir çocuktur: meraklı, mucit, Fransız Hayranı, barışsever biri. Trajik 11 Eylül olaylarında hayatını kaybeden babasına ait gizemli anahtarı bulunca olağanüstü bir yolculuğa başlar- New York’un beş kentinde önemli ve gizemli bir arayış. Oscar, şehri dolaşırken, birbirinden farklı, hepsi kendi kendine kahraman olan insanlarla karşılaşır. Sonunda Oskar’ın yolculuğu, çoğu insanın yaşadığı “sevgi” duygusuyla başladığı yerde biter.
Akademi Ödülü® adayı Stephen Daldry (“The Reader,” “The Hours”) “Çok Gürültülü ve Çok Yakın / Extremely Loud & Incredibly Close”u yönetti.. Senaryo,  Akademi Ödüllü® Eric Roth’a (“Forrest Gump,” “The Insider”) ait. Film, Jonathan Safran Foer’ın “Extremely Loud & Incredibly Close”, adlı romannından uyarlandı.Filmin başrollerinde Akademi Ödüllü® Tom Hanks (“Forrest Gump,” “Philadelphia”) ve Sandra Bullock (“The Blind Side”) yer alıyorlar. Yapımcı Akademi Ödüllü® Scott Rudin (“No Country for Old Men,” “The Social Network,” “True Grit”).  Celia Costas, Mark Roybal ve Nora Skinner da filmin yönetici yapımcıları.

Filmin diğer başrollerinde Oskar’ı canlandıran Thomas Horn, Oskar’ın binasındaki kapıcı Stan’i canlandıran John Goodman, Oskar’ın büyükannesini canlandıran, dört kez Tony Ödülü kazanan, Zoe Caldwell; Akademi Ödülü® adayı Viola Davis (“Doubt”) ve Jeffrey Wright; ve Oskar’ın büyükannesi’nin kiracısı ve Oskar’la arkadaş olarak ona arayışında yardımcı olan Akademi Ödülü® adayı Max von Sydow (“Pelle the Conqueror,” “Shutter Island”).

Sahne arkası yaratıcı ekipte Oscar®-ödüllü görüntü yönetmeni Chris Menges (“The Mission,” “The Killing Fields”); yapım tasarımıcısı K.K. Barrett; Academy Ödüllü® editör Claire Simpson (“Platoon”); ve Oscar®-ödüllü kostüm tasarımcısı Ann Roth (“The English Patient”).  Müzik Nico Muhly’a ait.

Warner Bros. Pictures, Stephen Daldry filmi, Scott Rudin yapımı olan Çok Gürültülü ve Çok Yakın / Extremely Loud & Incredibly Close”u sunar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
İntikam Yolu - Drive Angry (2011) İntikam Kapanı - Everly (2015) İyi Ki Doğdun Abla (2018) GRETA (2019) Jason Bourne (2016) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)

Leave a comment