BURSA FOTOFEST 2012 AÇILIŞINA
ARA GÜLER DAMGASINI VURDU!

Heyecanla beklenen Bursa Fotofest 15-21 Eylül 2012 tarihleri arasındaki dopdolu programıyla göz dolduran Bursa Fotofest 2012; ilk gününe Cumhuriyet Caddesi’ndeki renkli Festival Yürüyüşü ile başladı. Dünyanın dört bir yanından fotoğraf meraklılarının yanı sıra Bursa halkının da yoğun ilgi gösterdiği festivalin ilk gününde; Ara Güler, “20. Yüzyılı Yaratanlar” başlıklı konuşmasıyla Merinos AKM Orhangazi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. “Foto muhabirleri fotoğraflarıyla aslında görsel tarih yazarlar.” diyerek sözlerine başlayan Güler aynı zamanda; fotoğrafın, tüm şehre yayılan, böyle halkla iç içe bir festivalle insanlara ulaşmasının bir eğitim niteliği de taşıdığını vurguladı. “Fotoğraf sanat değildir. Sanat yalandan doğar, yalan söyler. Sinema sanattır, çünkü orada anlatılanın aslı yoktur. Fotoğrafsa yalan söylemez, gerçektir, bu yüzden de sanat değildir.” diyen fotoğraf ustası, zaman zaman kahkahalarla ve alkışlarla bölünen konuşmasının sonunda tüm salon tarafından ayakta alkışlandı. Festivalin ilk günü, konuşmanın ardından gerçekleşen “Geçmişin Yüzleri” adlı slayt gösterisi ile sona erdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ana sponsorluğunda düzenlenen ve gelenekselleşme hedefiyle hayata geçirilen uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest; Türk ve dünya fotoğrafçılarını, birbirinden önemli etkinliklerle dolu zengin bir programla Bursa’da buluşturuyor. Bu yıl ikincisi, “İnsanlığın İzleri” konu başlığı ile düzenlenen Bursa Fotofest 2012; dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanların, savaşlara, ekonomik problemlere ve doğal kaynakların tükenme tehlikesine rağmen, yaşamın her alanında verdiği soylu mücadeleyi anlatan fotoğraflara ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin tek uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest 2012’de, Ara Güler’den Mary Ellen Mark’a, Li Zhengsheng’den Antonin Kratochvil’e, Coşkun Aral’dan Charles Harbutt’a yerli ve yabancı fotoğrafçıların toplam 65 sergisi yer alıyor. “İnsanlığın İzleri” temalı festival kapsamında; Türkiye’nin en yüksek para ödüllü amatör fotoğraf yarışması da düzenleniyor. Festivale katılan fotoğraf sanatçılarının toplam 48 seminer vereceği Bursa Fotofest 2012’de; Türkiye’den ve dünyadan önemli eğitimciler de, fotoğraf eğitimi üzerine 15 panel gerçekleştirecek. Ara Güler, Robert Stevens, Mary Ellen Mark, Arjen Zart,  Maggie Steber gibi dünyaca ünlü fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf editörlerinin yapacağı ücretsiz portfolyo değerlendirmeleri, “Maket Kitap/Book Dummy” yarışması, fotoğrafçılar tarafından çekilmiş 20 belgesel ve film gösterimi, 15 imza günü ise Bursa Fotofest 2012’nin diğer etkinliklerinden…

Bursa Fotofest 2012, 50’ye yakın yabancı konuğunun yanı sıra; festival boyunca her akşam düzenlenecek “Ustalara Saygı” gecelerinde usta sanatçıların meslek hayatlarını ve deneyimlerini aktaracakları sohbetlere katılmak için dünyanın farklı köşelerinden yüzlerce ziyaretçiyi de 15-21 Eylül 2012 tarihleri arasında Bursa’da ağırlayacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Üç Harfliler: Marid (2010) Pablo Escobar’ı Sevmek - Loving Pablo (2018) Afarid (2022) Ziyaretçiler: Gece Avı - The Strangers: Prey at Night (2018) Uzun Kız - Dylda – BeanpoleX (2019)

Leave a comment