Oscar® ödüllü, vizyoner yönetmen Jordan Peele, Kapan filmindeki ilk yönetmenlik denemesiyle modern kültüre şok dalgaları göndererek kışkırtıcı, sosyal bilinci yüksek korku filmleri için yeni bir standart belirledi. Şimdi ise yazdığı, yönettiği ve yapımını gerçekleştirdiği bir başka orijinal kabusla geri dönüyor.
Günümüzde, Kuzey Kaliforniya sahilinde geçen BİZ filmi bir Monkeypaw Productions yapımı. Oscar® ödüllü Luipita Nyong’o, kocası Gabe (Black Panther’de Winston Duke) ve iki çocukları (Shahadi Wright Joseph, Evan Alex) ile birlikte sakin bir yaz tatili için sahil kıyısındaki çocukluk evine dönen Adelaide Wilson rolünde.
Geçmişten gelen, açıklanamayan ve çözülmeyen bir travma tarafından ele geçirilen ve ürkütücü bir dizi tesadüf yaşayan Adelaide, ailesinin başına kötü bir şey geleceğinden giderek daha emin olmaya başladıkça paranoyasının da tırmandığını farkeder.
Arkadaşları (Emmy ödüllü Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Cali Sheldon, Noelle Sheldon) ile plajda geçirdikleri gergin bir günün ardından Adelaide ve ailesi tatil evlerine dönerler. Wilson’lar akşam karanlığı çöktüğü sırada garaj yolunda el ele tutuşmuş 4 kişinin siluetini görürler.

BİZ filminde, sevimli bir Amerikan ailesi, dehşet verici esrarengiz düşmanlarıyla yani kendilerinin tıpatıp aynısı olan kötü versiyonlarıyla karşı karşıya geliyor.
Yazar ve yönetmen Peele, Sean McKittrick, Jason Blum ve Monkeypaw’dan Ian Cooper ile Monkeypaw Productions şirketi için yapımı üstleniyor. BİZ filmi 22 Mart’ta sinemalarda.

Yönetmen: Jordan Peele
Oyuncular: Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Evan Alex, Shahadi Wright Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon, Noelle Sheldon
Yazar: Jordan Peele
Yapımcılar: Jordan Peele, Sean McKittrick, Jason Blum, Ian Cooper
İdari Yapımcılar: Daniel Lupi, Bea Sequeira
Tür: Gerilim

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mürit - The Lodge (2020) Bizi Hatırla (2018) Poltergeist: Kötü Ruh - Poltergeist (2015) Vatikan'ın Şifresi: Bir Temel Macerası (2023) İllegal Hayatlar (2023) Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya - How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)