“THE ANGRY BIRDS MOVIE 2”
YAPIM BİLGİLERİ

Uçamayan Kızgın Kuşlar ve entrikacı yeşil domuzcuklar “Angry Birds Filmi 2”de çatışmalarını bir başka düzleme taşıyorlar! Hem Kuş, hem Domuz adalarını tehlikeye atan yeni bir tehdit ortaya çıktığında, Red (Yekta Kopan), Chuck (Sercan Gidişoğlu), Bomba (Boğaçhan Süzmen) ve Yüce Kartal (Mazlum Kiper) istikrarsız bir ateşkes başlatmak ve yurtlarını kurtaracak sıradışı bir süpertakım oluşturmak üzere Chuck’ın kız kardeşi Silver (Aysun Topar)’ı işe almanın yanı sıra, domuz Leonard (Sinan Divrik), asistanı Courtney (Melis Toklu) ve teknik uzman domuz Garry (Fatih Özacun)’yle de işbirliği yaparlar.

Sony Pictures Animation’ın Rovio Entertainment işbirliğiyle gerçekleştirdiği filmi Thurop Van Orman yönetti. Filmin senaryosunu Peter Ackerman, Eyel Podell ve Jonathon E. Stewart yazdı, yapımcılığını John Cohen üstlendi.

Rovio’nun bugüne dek dört milyardan fazla kez indirilmiş, fenomen derecesinde başarılı oyun deneyimine dayanan “Angry Birds Filmi” dünya çapında bir gişe devi olmuştu. Eğlenceli ve her an şaşırtan karakterleriyle, yaratıcı fiziksel mizahıyla, pırıl pırıl ve zengin renkli görüntüleriyle, aşırı sayıda laf oyunlarıyla dolu film hem çocuklara, hem ebeveynlere hem de aradaki her yaş grubuna hitap etmişti.

İşte bu yüzden, yapımcılar uçamayan kuşların destanında yeni bir bölüm yaratmaya istek duydular. “‘Angry Birds Filmi’nin tüm dünyada fırtına gibi esmesi ve küresel bir hayran kitlesi yaratması bizi çok heyecanlandırdı” diyen yapımcı John Cohen, şöyle devam ediyor: “İzleyiciler oyundan tanıdıkları karakterleri beyaz perdede görmekten keyif aldılar. Bizler de bu evreni genişletme fırsatını yakalamak için gün saydık”.

İlk filmde, Red kızgın kuşların en kızgınıydı. Red, genel anlamda sakin bir yer olan Kuş Adası’nda her daim öfkelenmeye hazır, dışlanmış bir kuş olarak yaşasa da, kuşların değerli yumurtalarını çalmaya kararlı, Leonard önderliğindeki domuz ekibini fark edip, bu tehdide karşı duracak cesarete sahip tek kuştu. Yanında en yakın iki arkadaşıyla –kıvrak zekalı, hız meraklısı bir kanarya olan Chuck ve tatlı ama zaman zaman patlayıveren Bomba– birlikte, hırsız domuzlara karşı verdikleri savaşta kuşları zafere taşımıştı.

Şimdi bu yeni macerada, Red artık Kuş Adası’nda herkesin sevdiği bir kahramandır. Bu arada, kuş-domuz çatışması bir eşek şakası savaşına dönüşmüştür. Fakat tüm bunlar hem Kuş hem de Domuz adalarına gökyüzünden devasa buz toplarının düşmeye başlamasıyla sona erer. Üçüncü bir adadan yeni ve buz gibi bir tehdit ortaya çıkmıştır; ve Leonard’ın Red’i gizlice ziyaret ederek ortak düşmana karşı topluluklarının güçlerini birleştirmelerini teklif etmesiyle işler daha da kafa karıştırıcı bir hâl alır. Artık bunun bir kuş VE domuz sorunu olduğunda ısrar eden Leonard’ın görüşüne göre, eğer işbirliği yapamazlarsa, her iki ada da yok olacaktır.

“Büyük bir fikir –hatta, birden fazla büyük fikir– istediğimiz için, kuşların ve domuzların varlığından bile haberdar olmadığı bir ada yarattık ve onlara takım olmaktan başka seçenek bırakmadık” diyor Cohen.

Red domuzlara karşı güvensizdir ama başka şansının olmadığını da görür: Domuzlar birden bire ateşkes mi istiyor? Neden? Çünkü bir başka ada onların yaşam alanlarının üzerine bilinmeyen nesneler –bir tür buz bombaları– yağdırmaktadır. Dolayısıyla, domuzlar kuşlarla takım olmak zorundadırlar ki bu durum Red’i biraz gerer. Kahraman konumunu koruyabileceğinden emin değildir ama yapması gerekeni yapmak zorunda olduğu da kesindir.

Düşmanların dost olmaları ve bir süpertakım kurmaları gerekmektedir. Söz konusu takım; Red, Chuck, Bomba, Leonard, görkemli ama fazlasıyla kusurlu Yüce Kartal’ın yanı sıra, ekibe yeni katılan, Chuck’ın tüm cevapları bilen mühendis kız kardeşi Silver; Leonard’ın sevimli ve ukala asistanı Courtney; ve Domuz Adası’nın tüm yüksek teknolojisini sağlayan, huysuz bilim domuzu Garry’den oluşur.

Bu uyumsuz yeni ekiptekiler Kartal Adası’ndan fırlatılan buzlu gülleler yüzünden adalarına kışın gelmekte olduğunu keşfederler. Bilim ekibinin başındaki Glenn’in yardımıyla bu buz güllelerinin kontrolünü elinde tutan Zeta kendi adasındaki aşırı soğuk hava şartlarından bıkmış olduğu için, Kuş ve Domuz adalarını ele geçirerek kendine yeni bir cennet yaratmaya karar vermiştir.

Nihai geri sayımla karşı karşıya olan kuşların ve domuzların yıldız ekibi görülmeden Kartal Adası’na gitmek, Zeta’nın inine sızmak ve süper silahı etkisiz hale getirmek zorundadır.

Kahramanlarımız evlerini kurtarmak için zamana karşı yarışırlarken, buna paralel bir macera daha yaşanmaktadır: “Angry Birds Filmi”nde tanıştığımız sevimli ve ultra şirin Civcivler, yolunda gitmeyen bir rol canlandırma oyununda eski numaralarına başvurarak hiçbir kuş yavrusunun büyük şeyler hayal edemeyecek kadar ufak olmadığını kanıtlarlar!

Cohen yeni filmi zorlu bir görevi yerine getirmek üzere bir araya gelen kilit karakterler hakkında bir “görev filmi” olarak niteliyor ve yapımın bu sayede “izleyicilerin ilk filmde deneyimlediklerinden farklı aksiyon ve macera fırsatları” sunduğunu belirtiyor.

Popüler Cartoon Network dizileri “The Marvelous Misadventures of Flapjack” ve “Adventure Time with Finn & Jake”in yönetmeni Thurop Van Orman beyaz perdeye adım attığı bu filmde karakterlere ve misyonlarına taze soluklu bir bakış açısı getiriyor. Yönetmen, “‘Angry Birds Filmi 2”de sürekli olarak görsel mizahı en üst düzeye çıkarmak istedim çünkü bu tür mizah her yaş grubuna, her coğrafya ve kültürden insanlara ulaşıyor” diyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ela ile Hilmi ve Ali (2023) Yuva - Le Refuge - The Refuge (2010) Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan (2024) Parayı Bulduk (2017) Yalan Dolan (2019) Gülcemal (2014)