“Külkedisi, prens ile evlenir, masal biter… Peki ya sonra?”

Özcan Deniz’in yönetmenliğini yapıp, senaryosunu yazdığı “Ya Sonra” bu cümleyle başlıyor. Konu Özcan Deniz olunca ne yalan söyleyeyim insan biraz ön yargılı oluyor. Ben de “Ya Sonra”ya girerken oflaya puflaya girdiğim salondan tebessümle ayrıldım.

Özcan Deniz “Ya Sonra” ile eski Türk filmlerindeki samimiyeti, sıcaklığı tekrar perdeye yansıtmayı başarmış.  Deniz filminde birbirlerini deliler gibi severek evlenen yedi yılı geride bırakan bir çiftin öyküsünü anlatıyor.

Filmin konusu şöyle; Adem (Özcan Deniz), Didemle (Deniz Çakır) evliliğinin yedinci yılını bitiren bir çifttir. Adem birkaç ticaret girişimi sonra batmış ve boyunun ölçüsünü alarak veterinerliğe devam etmiştir.

Arkadaşlarıyla vakit geçirmek, maça gitmek, müzikle uğraşmak ve ara da sırada hep beraber dışarı çıkmak haricinde hayatın rutin akışına kendini kaptırmıştır. Ama bencilliği ve hep arkasından sürüklediği karısının uyarılarını dikkate almaması hiç de hayra alamet olmayacaktır…

Karısına olan aşkını hatırlaması için büyük bir sarsıntı onu beklemektedir.

Ya Sonra

Tür: Komedi / Romantik
Gösterim Tarihi: 25 Şubat 2011
Yönetmen: Özcan Deniz
Senaryo: Özcan Deniz
Yapım: 2011, Türkiye

Oyuncular: Özcan Deniz, Deniz Çakır, Barış Falay, Naz Elmas, Ragıp Savaş, Erdem Akakçe, Janset, Mehmet Aslan, Atakan Ilgazdağ, Didem Erol, Ayşen Gruda, Cezmi Baskın…

İnsan “Ya Sonra”yı izlerken ister istemez bir ilişki muhasebesi de yapıyor. Aslında ilişkiler konusunda bildiğimiz gerçekler bir bir yüzümüze çarpılıyor. “Ya Sonra” benim gözümde mesaj kaygısı olmayan, sade, sıcak ve samimi bir Türk filmi. Özcan Deniz, kamera arkasına geçtiği ilk filminde büyük laflar etmeyip izleyicinin kafasını karıştırmadan dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Üstelik “Aşk Tesadüfleri Sever”in rüzgârını da kesmeyi başararak yaptı.

Filmde Özcan Deniz’in çapkın arkadaşı rolündeki Ragıp Savaş oyunculuğuyla göz dolduruyor. Onun dışında oyuncu performansları olması gerektiği kadardı. Bakalım sizler Özcan Deniz’in “Ya Sonra”sını nasıl bulacaksınız?

İyi seyirler…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
B Planı - The Back-up Plan (2010) Ormanda Karmaşa - Jungle Shuffle (2014) Sin City Günah Şehri: Uğruna Öldürülecek Kadın - Sin City: A Dame to Kill For (2014) Koğuş Akademisi (2013) Pretoria'dan Kaçış - Escape From Pretoria (2020) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)

Leave a comment