Red

Yönetmen: Robert Schwentke
Oyuncular: Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren
Senaryo: Cully Hamner, Jon Hoeber, Erich Hoeber, Warren Ellis
Süre: 111 dk.
Tür: aksiyon, Komedi
Vizyon Tarihi: 15 Ekim 2010
Firma: Tiglon Film – Fida Film
Özet: Emekli CIA ajanı Frank Moses, sakin bir emekli hayatı yaşıyordur. Bir gün karşısına, kendisini tehdit eden bir suikastçı çıkar. Hayatı tehlikeye giren Frank, eski takım arkadaşlarını toplar. 4 arkadaş CIA’in eski gizli ajanlarıyken bildikleri sırlar onları örgütün hedefi haline getirir. Şimdi etrafları bir suikast ile çevriliyken, ekip ruhlarını biraraya getirerek peşlerine düşen tehlikeden kaçabileceklerdir.

Web Sitesi: http://www.red-themovie.com/

Sammy’nin Maceraları – Sammy’s Adventures: The Secret Passage

Yönetmen: Ben Stassen
Oyuncular: Isabelle Fuhrman, Anthony Anderson, Ed Begley Jr.’un seslendirdiği animasyon film Sammy’nin Maceraları
Senaryo: Domonic Paris
Süre: 88dk.
Tür:  3 Boyutlu, Animasyon, Komedi, Macera
Vizyon Tarihi: 15 Ekim 2010
Firma: UIP Filmcilik – TMC Film
Özet: Deniz kaplumbağası Sammy, Shelly adlı şirin bir kaplumbağayla karşılaşır. Ancak hayatının aşkını bulmasıyla kaybetmesi bir olur. Tüm kaplumbağaların doğdukları kumsala geri dönmeden önce yaptıkları macera dolu yolculukta, Sammy binbir türlü tehlike atlatır ve bir gün Shelly’i bulur. Shelly de onu hiç unutmamıştır.

Web Sitesi: www.sammysavonturen.nl

Çoğunluk

Yönetmen: Seren Yüce
Oyuncular: Bartu Küçükçağlayan, Settar Tanrıöğen, Esme Madra, Nihal Koldaş
Senaryo: Seren Yüce
Süre: 110 dk.
Tür: Dram
Vizyon Tarihi: 15 Ekim 2010
Firma: Özen Film – Yeni Sinemacılar
Özet: Mertkan, babasının inşaatlarının getir götür işlerine bakmakta, arkadaşlarıyla alışveriş merkezlerinde dolaşmaktadır. Ne zaman ki Gül ile tanışır, boşluğu ve basitliği değerlendirmek için bir fırsat çıkar karşısına. Ne var ki babası Gül’ün kökeni konusunda şüphecidir. Ayrımcılıkla karşılaştığı ilk anda ona teslim olan Mertkan, çoğunluğa uyar, babasının kendisi için çizdiği yolda bir anlam bulur.

Web Sitesi: www.cogunluk.net

Mahpeyker: Kösem Sultan

Yönetmen: Tarkan Özel
Oyuncular: Selda Alkor, Damla Sönmez, Gökhan Mumcu, Selda Özer
Senaryo: Avni Özgürel
Süre: 113 dk.
Tür: Belgesel, Dram, Tarih
Vizyon Tarihi: 15 Ekim 2010
Firma: Warner Bros. – TFT Yapım
Özet: Mahpeyker, evlâtlık olan bir genç kızın Osmanlı İmparatorluğu’nu yönetme gücünü elde edecek seviyeye tırmanışının hikâyesi. Talihin kendisini Topkapı Sarayı’na sürükleyip Sultan 1. Ahmet’le karşılaştırdığı Emine, saray geleneklerine aykırı olmasına, padişahın annesi Handan Sultan ve Topkapı Sarayı Haremi’nin tek hakimi olan Büyük Valide Safiye Sultan’ın muhalefetine rağmen padişah 1. Ahmet’le nikâhlanır ve Ahmet’in taktığı Mahpeyker adını alır.

Web Sitesi: www.mahpeykersultan.com

Ayla: Tek Beden İki Hayat

Yönetmen: Su Turhan
Oyuncular: Pegah Ferydoni, Mehdi Moinzadeh, Saskia Vester, Timur Işık
Senaryo: Su Turhan, Beatrice Dossi
Süre: 93 dk.
Tür: Dram, Romantik
Vizyon Tarihi: 15 Ekim 2010
Firma: Medyavizyon Film – Metis Medya Prodüksiyon
Özet: Ayla, ikili bir hayat sürmektedir. Gündüzleri çocuk yuvasında geceleri de bir gece kulübünün vestiyerinde çalışmaktadır. Ayhan’a aşık olduğu sırada kendisinden yardım isteyen bir öğrencisinin annesini evine alır. Tutucu ailesinden saklanan Hatice, Ayla’ya sığınır. Ayla tesadüfen, sevdiği Ayhan’ın, Hatice’nin ağabeyi olduğunu öğrenince Ayhan’a olan güvenini kaybeder.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
7 Kocalı Hürmüz (2009) Solace (2015) Ayrı Dünyalar - Between Two Worlds (2022) Cin Çıkarması - My Guardian Angel (2018) Ulan Salih (2023) Godless: Şeytan Tohumu - Godless: The Eastfield Exorcism (2023)

Leave a comment