Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu 12. Gece’nin galası 26 Ekim 2015 Pazartesi gecesi Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan oyun, gala seyircisinin büyük beğenisini kazandı.

Serdar Biliş’in çağdaş bir yorumla sahneye koyduğu 12. Gece’nin galasına; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Handan Ertuğrul, Zafer Ergin, Erdal Özyağcılar, Aslı Tandoğan, Suna Keskin ve Üstün Akmen’in de içinde bulunduğu birçok sanatçı, gazeteci, eleştirmen, akademisyen ve bürokrat katıldı.

Gecede ayrıca Ekim ayının “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” olması nedeniyle izleyicilere pembe kurdela dağıtıldı.

12. Gece’de ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino’nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia’ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki şimdi erkek kılığındaki Viola’ya aşık olana dek. Bu sırada, Olivia’nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio’ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır.

Oyunda; Bennu Yıldırımlar, Levend Öktem, Senan Kara Tutumluer, Özge Özder, Mana Alkoy, Pınar Aygün, Seda Fettahoğlu, Berk Samur, İsmet Şahin, Erkan Sever, Doğan Şirin, Kubilay Penbeklioğlu, Eylül Soğukçay, Ersin Umulu, Tolga Yeter rol alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Masum - The Innocent (2023) Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi / The Curious Case of Benjamin Button (2009) Bizim Küçük Günahlarımız (2017) Gizemli Köy (2022) Lego Filmi 2 - The Lego Movie 2: The Second Part (2019) Alis Harikalar Diyarında - Alice in Wonderland (2010)

Leave a comment