Kehanet / Knowing

Yönetmen: Alex Proyas
Oyuncular: Nicolas Cage, Rose Byrne, Lara Robinson, Chandler Canterbury
Senaryo: Ryne Douglas Pearson, Juliet Snowden
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim
Süre: dk.
Vizyon Tarihi: 10.04.2009
Firma: Warner Bros. – Fida Film
Özet: 1959 yılında, bir grup öğrenciden geleceğin neye benzeyeceğini resmetmeleri istenir. Resimler 50 yıl boyunca saklanır. Yarım asır sonra, mesajın geçen 50 yıl içinde yaşanan tüm büyük felaketleri tahmin ettiği ortaya çıkar. John Koestler belgeden, üç büyük felaketin daha yaşanacağını ve bunlardan sonuncusunun küresel çapta bir yıkıma yol açacağını keşfeder. Felaketi durdurabilmek için zamanla yarış başlar.

Web Sitesi:http://www.knowing-themovie.com/

Kanun Benim / Appaloosa

Yönetmen: Ed Harris
Oyuncular: Ed Harris, Viggo Mortensen, Renee Zellweger, Jeremy Irons
Senaryo: Ed Harris, Robert Knott
Tür: Dram
Süre: 95 dk.
Vizyon Tarihi: 10.04.2009
Firma: Tiglon
Özet: Kanunsuzluk ve karmaşanın hüküm sürdüğü kasabalara seyyah olarak giden iki arkadaş Virgil ve Everett, gittikleri yerlerde kanun adamı olarak görev yaparlar. Kasabadaki halk uzun süredir Randall isimli bir çiftlik sahibi tarafından zulüm görmektedir. Randall’ı asmak üzere mahkemeye çıkaran ikilinin plânları kasabaya gelen dul bir kadının varlığıyla değişir.

Web Sitesi
: http://www.welcometoappaloosa.com/

Okuyucu / The Reader

Yönetmen: Stephen Daldry
Oyuncular: Kate Winslet, Ralph Fiennes, Alexandra Maria Lara, Jeanette Hain, David Kross
Senaryo: David Hare
Tür: Dram, Romantik
Süre: 123 dk.
Vizyon Tarihi: 10.04.2009
Firma: Tiglon
Özet: II. Dünya Savaşı sonrası – Almanya. Michael, kendisinden yaşça büyük Hanna’ya aşık olur. Hanna‘nın bir gün ansızın ortadan kaybolması ile ilişkileri sona erer. 8 yıl sonrasında, bir hukuk öğrencisi olarak hayatına devam eden Michael, savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yaparken Hanna‘yı sanık sandalyesinde otururken görünce gözlerine inanamaz. Michael ikisinin de hayatını derinden etkileyecek bir sırrı gün yüzüne çıkarır.

Web Sitesi: www.thereader-movie.com

Yabancı / Outlander

Yönetmen: Howard Mccain
Oyuncular: James Caviezel, Sophia Myles, Jack Huston, Ron Perlman
Senaryo: Dirk Blackman, Howard Mccain
Tür: Aksiyon, Bilim-Kurgu, Macera
Süre: 115 dk.
Vizyon Tarihi: 10.04.2009
Firma: Özen Film – Umut Sanat
Özet: Vikinglerin hükümranlık sürdüğü bir dönemde kahraman Kainan’ın gemisi İskandinavya kıyılarına vurur. Ve farkeder ki gemiden tek sağ kalan kendisi değildir. İkinci yolcu, vahşi yaratık Moorwee da enkazlar altında belirir. Kendine uygulanan şiddetin öcünü almak olan isteyen Moorween yoluna çıkan her şeyi öldürmektedir. Kainan, yaratık her şeyi yok etmeden önce onu durdurmalıdır.

Web Sitesi: http://outlanderthemovie.wordpress.com/

Canavarlar Yaratıklara Karşı / Monsters vs. Aliens

Yönetmen: Conrad Vernon, Rob Letterman
Oyuncular: Seslendirenler: Kiefer Sutherland, Rainn Wilson, Will Arnett, Paul Rudd, Seth Rogen, Reese Witherspoon, Hugh Laurie, Stephen Colbert
Senaryo: Wallace Wolodarsky, Scott Rosenberg, Maya Forbes
Tür: Animasyon, Komedi, Macera
Süre: 90 dk.
Vizyon Tarihi: 10.04.2009
Firma: UIP Filmcilik
Özet: Susan adlı kıza uzaydan gelen bir meteor çarpınca boyu esrarengiz şekilde uzamaya başlar ve 16 metreye ulaşır. Bunun üzerine askeri yetkililer harekete geçerek Susan’ı yakalayıp devlete ait gizli bir tesise götürürler ve bir grup canavarla birlikte hapse atılır. Ancak uzaydan gelen esrarengiz bir robotun her yeri tehdit etmesi üzerine ABD Başkanı, uzaylı robotla mücadele için Canavarlar grubunu görevlendirmeyi kabul eder.

Web Sitesi: http://www.monstersvsaliens.com

Pazar: Bir Ticaret Masalı / The Market: A Tale of Trade

Yönetmen: Ben Hopkins
Oyuncular: Tayanç Ayaydın, Genco Erkal, Melih Düzenli, Hakan Şahin
Tür: Dram
Süre: 93 dk.
Vizyon Tarihi: 10 Nisan 2009
Firma: Tiglon Film – Pi Film
Özet: Mihram, Doğu Anadolu’nun bir sınır köyünde yaşayan, uyanık bir küçük tacirdir fakat sermayeye sahip değildir. Cep telefonu satan bir dükkân açmaya karar vermiştir. Bir gün, çocuklar için acilen ilaç gerekince kasabadaki hekim Mihram’dan karaborsa ilâç bulmasını ister. Mihram bu durumu hayatının fırsatı olarak görür. Sınır ötesine, Azerbaycan’a, kaçakçılık yapacaktır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Laurel ile Hardy - Stan & Ollie (2019) Kaptan Fantastik - Captain Fantastic (2016) İnsanlar İkiye Ayrılır (2021) Genç Çıraklar - The Internship (2013) Tut Sözünü (2015) Kafes (2015)

Leave a comment