BÜYÜK DÜŞÜNÜR YUNUS EMRE’NİN HAYATI 10 OCAK’TA SİNEMALARDA

Anadolu’dan yayılan sevgi ışığını, yüzyılları aşarak şiirleriyle günümüze taşıyan; barış, kardeşlik ve ilahi aşk düşünceleriyle evrensel düzeyde benimsenmiş, büyük düşünür Yunus Emre’nin ilahi aşk yolculuğu, “Yunus Emre Aşkın Sesi” filmiyle 10 Ocak’ta sinemalarda.

Dil, din, düşünce ve ırk farkı gözetmeksizin tüm insanlığa barışı, hoşgörüyü ve sevgiyi aşılayan Yunus Emre’yi ve onun ilahi aşkını anlatan film, büyük düşünürün tüm insanlığı ne derece aydınlattığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Felsefesi ve şiirleriyle “Türk edebiyatının başlangıç şairi” olarak da nitelendirilen Yunus Emre’nin dünyevi aşkı ve sonsuzluğa uzanan ruhsal yolculuğunu konu alan filmin senaryosu, Kürşat Kızbaz’a ait.

SYNOPSIS

Aşkı arayan bir dervişin şair olma öyküsüdür, ‘Yunus Emre Aşkın Sesi’. Anadolu’nun derinliklerinden yayılan ışığın; sevgiyi ve aşkı harmanlama öyküsüdür. Kan ve savaşın ortasında kalan Anadolu köylüsü Yunus, Hacı Bektaş-ı Veli’nin verdiği nefesi kabul etmez, buğday ile avunur. Kısa sürede yaşadığı pişmanlık Yunus’u zamansız bir ilahi aşk arayışına sürükler.

Artık ne buğday vardır ne de Yunus.

Aşkı arama yolunda Yunus tüm sevdiklerini feda ederken, dünyevi aşkla bağlandığı Balım Kızı da görmezden gelir. Yunus, Anadolu’nun tüm erenlerini ilahi aşkı arama yolunda ziyaret edecek, gerçek sevgiyi ve aşkı bulmaya çalışacaktır. Aradığının kendi içinde saklı olduğunu bilemeden…

Yönetmenliğini ve yapımcılığını da Kürşat Kızbaz’ın üstelendiği film, İlahi Aşk yolculuğunda kendini arayan Yunus Emre’nin hayatını anlatıyor. Büyük düşünür Yunus Emre’yi Devrim Evin canlandırıyor. Güçlü bir oyuncu kadrosu ile seyirci karşısına çıkacak filmde, Ahmet Mekin’i Hacı Bektaş Veli, Altan Erkekli’yi tasavvufta Mevlevi yolun öncüsü, İslam ve batı dünyasının düşünce adamı Mevlana Celaleddin-i Rumi, Bülent Emin Yarar’ı ise Taptuk Emre rolünde izleyeceğiz.

“EĞER GÖĞÜN YEDİ KAT ÜSTÜNE ÇIKMAKSA NİYETİN AŞK’TAN GÜZEL MERDİVEN BULAMAZSIN”

Evrensel hümanizm düşüncesinin öncülerinden biri olarak kabul edilen Yunus Emre, dil, din ve ırk farkı gözetmeksizin insanoğlunu kucaklamıştır. 13. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan hoşgörü, insan sevgisi ve aşk kavramları, Yunus Emre’nin Türkçe’yi kullanarak ürettiği eşsiz şiirleriyle bütünleşmiştir. Yunus Emre Aşkın Sesi filminde ilahi aşk yolunda kendini arayan Yunus Emre’nin hayatı anlatılıyor ve yaşamının en önemli kesitleri aktarılıyor. Yunus Emre’nin yaşamı ve felsefesi üzerine kurgulanan senaryoda, 13.yy’ın dokusu ve tarihi, şiirsel canlandırmalarla gün ışığına çıkıyor.
Yapım: Imagine Film Productions
Yönetmen – Senaryo: Kürşat KIZBAZ
Yapımcı: Kürşat KIZBAZ
Ortak Yapımcı: Bülent VURAL
Görüntü Yönetmeni: Levent VURAL
Kurgu/Post Production Supervizer: Vedat VURAL
Genel Sanat Danışmanı: Türkan Kafadar
Sanat Yönetmeni: Tunç Bilge
Müzik: Engin Arslan, Murat Başaran Mayki
Kamera: Red Epic (VSG)
Oyuncular
Yunus Emre: Devrim Evin
Hacı Bektaş-ı Veli: Ahmet Mekin
Mevlana Celaleddin-i Rumi: Altan Erkekli
Taptuk Emre: Bülent Emin Yarar
Barak Baba: Burak Sergen
Sarı Saltuk: Altan Gördüm
Sultan Veled: Sinan Albayrak
Hallac-ı Mansur: Tamer Levent
Yaşlı Ana: Suna Selen
Kasım: Nesimi Kaygusuz
Balım Kız: Nilay Cafer

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Saklı (2015) Kış Masalı - Winter’s Tale (2014) ELVIS (2022) Kabus - Fairytale (2012) Vur ve Kaç - Hit & Run (2012) Hannâs: Karanlıkta Saklanan (2015)

Leave a comment