YOLCU
THE COMMUTER
IMAX SEÇENEĞİYLE
12 OCAK’TA SİNEMALARDA 

HİKAYE HAKKINDA: Unknown,  Non-­-Stop  ve  Run  All  Night’ın  dünya  çapındaki  başarısının  ardından, Liam Neeson ve yönetmen Jaume Collet-­-Serra, THE COMMUTER ile dördüncü  kez  yeniden  bir  araya  gelip,  bir    tren  felaketini  önlemek  için  muhteşem bir aksiyonu bizlerle buluşturdular. Başrollerinde aksiyonun vazgeçilmez  ismi  Liam  Neeson  ve  The  Conjuring  ve  Orphan  filmleriyle  tanıdığımız Vera Farmiga rol alıyor.
Eşi  ve  oğluyla  New  York’ta  yaşayan  ve  bir  sigorta  şirketinde  müdür  olan  Michael MacCauley’nin her gün işten eve evden işe rutin bir hayatı vardır. Oğlu  koleje  gitmek  üzeredir.  Tam  bu  sırada  Michael  işten  çıkarılır  ve  hayatları tepetaklak olur. Her gün işe giderken kullandığı trende gizemli bir kadın tarafından son durağa gelmeden o trene ait olmayan birinin kimliğini ortaya çıkarmak zorunda bırakılır. Bir komplonun içine düştüğünü fark eden Michael, kendisini ve diğer yolcuların hayatını kurtarmak için zamana karşı bir mücadele etmek zorundadır.
Çekimleri  on  hafta  süren  film,  neredeyse  tamamen  hareketli  bir  trende  gerçekleşti. Yönetmen Jaume Collet-­-Serra genel olarak toplu taşıma araçları ile ilgili çekimler konusunda çok bilgili birisi. Uçakta çekilmiş filmi Non-­-Stop, Almanya  metroda  çekilmiş  olan  Unknown  ve  Amerika  demiryollarında  çekilmiş filmi Run all Night bu deneyimini kanıtlayan filmleri arasında yer alıyor.

LIAM NEESON -­- Michael MacCauley
Liam  Neeson,  hem  büyük  stüdyo  filmleri  hem  de  büyük  beğeni  toplayan  bağımsız çalışmalarıyla uluslararası çapta tanınan, ödüllü bir aktördür. Neeson,  Steven  Spielberg’in  1993  En  İyi  Film  Oscar  Ödüllü  Schindler’s  List  filminde gösterdiği performansla Oscar Ödülü, Altın Küre Ödülü ve BAFTA Ödülü’ne layık görüldü. Neil Jordan’ın biyografi filmi olan Michael Collins’de başrol  oynamış  ve  Altın  Küre’ye  aday  olmuştur.    70’in  üzerinde  filmde  yer  alan Liam Neeson’ın filmleri arasında Taken üçlemesi, The Grey, Les Misérables,  Star  Wars:  Episode  1  -­-  The  Phantom  Menace,  Batman  Begins,  Love Actually, Gangs of New York, A Monster Calls, Silence bulunuyor.
VERA FARMIGA -­- Joanna
Oscar  Ödüllü  bir  aktrist  olan  Vera  Farmiga,  Godzilla  serisinin  devamı  niteliğindeki filmi Godzilla: King of Monster’ı çekimlerinde yer alıyor. Farmiga’yı,  yakın  bir  zaman  içerisinde  The  Front  Runner  filminde  Gary  Hart’ın gerçek yaşam öyküsünü anlatan bir filmde izleyeceğiz. Hugh Jackman ile  birlikte  rol  alacak  olan  Farmiga,  Gary  Hart’ın  eşi  Lee  olarak  rol  alacak.  2018’de Farmiga’yı, John Goodman ile Captative State, Liam Neeson ile Commuter  ve  Christopher  Plummer’ın  ile  Boundaries’de  rol  alırken  izleyeceğiz. En son filmleri arasında, Burn Your Maps, The Conjuring 2: The Enfield  Poltergeist    yer  alıyor.  Ayrıca  2013’te  The  Conjuring  filminin  de  başrolünde rol aldı. Her iki filmde de gişe rekorları kırdı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Me Nokta Ali (2021) Umudun Öteki Yüzü - Toivon Tuolla Puolen – The Other Side Of Hope (2017) İstanbul Kırmızısı (2017) Yang'dan Sonra (2022) İntikam - The Witch (2019) YEŞİL REHBER - GREEN BOOK (2018)