YEŞİLÇAM ÖDÜL TÖRENİ TÜRKİYE’NİN ÖDÜLLERİ İÇİN SON BİR HAFTA
Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Beyoğlu Belediyesi ile TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) işbirliğiyle düzenlenen “Yeşilçam Ödülleri”nin sahiplerinin belli olmasına bir hafta kaldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde İstanbul Avrupa Kültür Başkenti 2010 çerçevesinde de desteklenen Türkiye’nin en geniş katılımlı ödülleri olan “Yeşilçam Ödülleri” 3 Mart tarihinde görkemli bir törenle sahiplerini bulacak. “Türk Filmleri Yarışıyor Türk Sineması Kazanıyor” sloganıyla yola çıkan Türkiye’nin Ödülleri için son bir haftaya girilirken, sistem olarak Oscar ödülleri felsefesinden yola çıkarak; festivallerden ve diğer ödül sistemlerinden oldukça farklı olan Yeşilçam Ödülleri 2008’in galiplerinin kimler olacağı merak konusu…
1500 saygın isimden oluşan üyeleriyle en geniş kapsamlı jüriye sahip olan “Yeşilçam Ödülleri” için değerlendirme dosyaları 25 Şubat’ta teslim edildi. Sektörle birlikte, sinema akademisyenlerinin, iş, kültür, sanat ve medya dünyasının kamuoyu önderleri konumundaki sinemaseverleri de kapsayan YEŞİLÇAM BÜYÜK JÜRİSİ’NİN değerlendirme dosyalarının tasnifi 3 Mart tarihine kadar noter huzurunda yapılacak.
* “Üç Maymun” ve “Sonbahar” filmlerinin ulusal platformdaki son ödül töreni olan “Yeşilçam”da hangi ödülleri paylaşacağı heyecanla bekleniyor.
* “Yeşilçam Ödülleri”nde 9 dalda aday gösterilen “Devrim Arabaları” filminin hangi dallarda ipi göğüsleyeceği ise yine ayrı bir merak konusu…
* “Altın Portakal Film Festivali”nde Nurgül Yeşilçay’ın, “SİYAD Ödül Töreni”nde ise Hatice Aslan’ın aldığı “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alan iki isim “Yeşilçam Ödül Töreni”nde yeniden karşı karşıya geliyor.
Digitürk’ün sponsorluğunda Türkmax ekranlarından canlı olarak yayınlanacak olan Yeşilçam Ödülleri’nin birincileri, TÜRSAB’ın katkıları ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda, sahne tasarımlarına Republica’nın;  görsel tasarımlarına ise 1000 Volt’un imza atacağı görkemli bir törenle açıklanacak. Halit Ergenç’in sunuculuğunu yapacağı Türkiye’nin Oscar’larına tüm sinema sektörünün katılması bekleniyor.
Ödül sahiplerine Yeşilçam ödül heykelciklerinin yanı sıra, “En İyi Film” ödülünün sahibi 150 bin TL, “Turkcell İlk Film” ödülünün sahibi ise 30 bin TL’lik para ödülüyle desteklenecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yırtıcı Kuşlar ve Muhteşem Harley Quinn - Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020) Milyonda Bir (2021) Son Durak 5 - Final Destination 5 (2011) Sicario (2015) Refıs - The Reef: Stalked (2023) Horoz Bayram (2018)

Leave a comment