Dominique Demers’den eğlenceli, yaratıcı ve ilham veren bir kitap daha!

“Bayan Charlotte’un Maceraları” dizisiyle dünya çapında üne kavuşan Kanadalı yazar Dominique Demers, en sevilen kitaplarıyla Türkiye’de okurla buluşmaya hız kesmeden devam ediyor! Acayip Bir Bakan’dan hemen sonra dördüncü kitap “Yeni Futbol Antrenörü” de şimdi Can Çocuk etiketiyle raflarda!

Black Duck Brook futbol kulübünün yeni antrenörü Bayan Charlotte’un çocukları büyük maça hazırlarken kullandığı tuhaf yöntemler var: Antrenmanlarda çocukları futbol toplarıyla konuşturmak ya da onlara sımalalamiyam adlı gizemli karışımdan içirmek gibi… Bunlarla kalsa yine iyi! Bayan Charlotte takıma maçı nasıl kaybedeceklerini de öğretiyor ve hepsinden önemlisi, oyundan keyif almayı… Kulağa inanılmaz gelse de bu tuhaf yöntemler işe yarıyormuş gibi görünüyor. Ta ki takımın yıldız oyuncusu rakip takıma geçmeye karar verinceye kadar…

“Bayan Charlotte’un Maceraları” serisinin yeni kitabı, kendine inanmak ve klişeleri altüst etmek üzerine ilham verici bir hikâye.

Yeni Öğretmen, Gizemli Kütüphaneci ve Acayip Bir Bakan’la çok sevilen Bayan Charlotte’un Maceraları dizisi, dördüncü kitapla devam ediyor! Elbette yine Tony Ross’un muhteşem resimleriyle…

Bayan Charlotte hiçbir şeyi başkaları gibi yapmayan yaşlı bir kadın. Yeni Öğretmen’de öğrencilerine spagettiyi cetvel olarak kullanmayı öğretiyor, Gizemli Kütüphaneci’de kitapları rafa renklerine göre diziyor. Bayan Charlotte’un tam bir zırdeli olduğunu düşünen çok insan var, çünkü çakıl taşı Gertrude’la konuşuyor. Fakat birçok okulda, şehirde ve ülkede, Bayan Charlotte’u tanıma şansı bulan çocuklar artık diş fırçalarıyla sohbet ediyor ya da sırlarını bir çakıl taşına anlatıyor.

‘Ben Bayan Charlotte, yeni futbol antrenörünüzüm!’

On çift göz bana dönüp kötü kötü baktı. Takım arkadaşlarımın okul müdiremiz korkunç PS’nin ta kendisiyle antrenman yapmayı tercih edeceğine dair bir izlenime kapıldım. Bayan Charlotte tam o sırada, ‘Bugün kaybetmeyi öğreneceğiz!’ diye bir açıklama yapmasaydı, takım arkadaşlarımın beni ufak parçalara ayıracağından emindim. Evet evet, gerçekten böyle demişti! Bunu duyan arkadaşlarım öyle afallamışlardı ki beni püre haline getirmeyi filan büsbütün unutmuşlardı. Hepsi öylece kalakalmış, Bayan Charlotte’un söyleyeceklerine kulak kesilmişti.

Dominique Demers

1956 yılında Quebec, Kanada’da doğan Dominique Demers, lisansüstü ve doktora eğitimini çocuk edebiyatı alanında tamamladı. Çocuklar, gençler ve yetişkinler için kaleme aldığı çok sayıda kitabı var. Bayan Charlotte’un Maceraları dizisiyle dünya çapında üne kavuştu. Demers Montreal’de yaşıyor ve yazmaya devam ediyor.

Yazarın yayınevimizden çıkan kitapları: Acayip Bir Bakan ● Gizemli Kütüphaneci ● Yeni Öğretmen ● Yeni Futbol Antrenörü

Kitap: Yeni Futbol Antrenörü
Yazan: Dominique Demers
Çeviren: İpek Şoran
Resimleyen: Tony Ross
Yaş aralığı: 8, 9, 10 +
Tür: Roman
Sayfa: 80
Fiyatı: 15,00 TL

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bergman Adası - Bergman Island (2022) Bir Mafya Hikayesi - Les Lyonnais - A Gang Story (2012) Sırrımın Çiçeği - La flor de mi secreto (2022) Self - less (2015) İyi Günler - Have a Nice Day (2018) Cebimdeki Yabancı (2018)