PODYUMLARIN YÜKSELEN YILDIZI
YAVUZ MERT KAYIKCI İLE SÖYLEŞİ

2013 yılında sosyal medya üzerinden tanıştığım pek çok isimden birisi de Yavuz Mert oldu. Kendisinin yaptığı işleri inceledim. Bir süre takip ettim ve kendisini çok beğendim. Sahip olduğu yakışıklılık, eğitim ve iş tecrübelerine karşın oldukça alçak gönüllü bir genç olduğunu gözlemledim. Okurlarımız bilirler, gelecek vaad eden gençleri, özellikle de saygılı ve mütevazı olanları, eğitime önem verenleri çok severim. Yavuz Mert de böyle bir genç. Her daim öğrenmeye ve yenilenmeye açık. Azimli, sağ duyulu, inançlı ve çalışkan bir model. Yeniyılın ilk söyleşisini Yavuz Mert’le gerçekleştirelim dedim. Yeniyıla girerken gözümüz gönlümüz açılsın, köşemiz canlansın, Yavuz Mert’in güzel enerjisi hepimize geçsin istedim. Türkiye’nin en çok okunan ve takip edilen kültür-sanat web sayfası elektronikgazete.com farkıyla, Yavuz Mert sizlerle…

GÖKSEL AKSEL: Model olmaya nasıl karar verdin?

YAVUZ MERT KAYIKCI: Bu soruya annem Fatma Kayıkcı’nın benimle ilgili sürekli anlattığı çocukluk anımla yanıt vereyim. Küçükken (sanırım 6’lı yaşlarımda) televizyonda magazin programlarına defileler gösterildiğinde, ben de o görütülere bakarak evin içersinde catwalk yaparmışım. Bizimkiler de bana alkış tutarmış, eğlenirmişiz. (Gülüyor)

Benim asıl modellikle tanışmamsa bir ajans sahibinin amatör bir fotoğrafımı beğenerek bana bir iş sunmasıyla olmuştur. Bana bir tesettür firmasının çekimi için bir teklifte bulundu. Beğenilirsem onlarla sürekli çalışabileceğimi söyledi. Bende bu fırsatı değerlendirdim. Ondan sonra da o iş başka işleri açtı ve çok şükür iki buçuk senedir profesyonel olarak modellik yapıyorum.

G.A: Yaşına göre kariyerinde oldukça ileri seviyede bir başarı elde ettin. Başarı serüveninden bize bahseder misin? Kısa sürede tanınan ve aranan bir model olmayı nasıl başardın?

Y.M.K: Herşey temiz kalpli olmaktan geçiyor bence. Allah da insanın gönlüne göre veriyor. Doğru insanlarla karşılaştırıyor, onlarla çalışma fırsatı sunuyor, böylece başarı da geliyor. İnşallah daha nice başarılar yaşarız.

G.A: Modellik kariyerinin yanı sıra akademik eğitime de önem verdiğini biliyoruz. Modellik dışında eğitim ve kendini geliştirme anlamında neler yapıyorsun?

Y.M.K: Liseyi Amasra Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde okudum. Ardından Muğla Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünden mezun oldum. Şu anda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Fitness alanında da kendimi geliştirme aşamasındayım. Özel olarak kişisel eğitmenlik (personel trainer) çalışmalarım da oluyor. Genel kültüre de önem veririm. Farklı alanlarda okumayı, araştırmalar yapmayı severim.

G.A: Sporcu bir insan olmak sana kişisel hayatında ve kariyerinde neler kattı?

Y.M.K: Bunun en somut örneği hiç bir kötü alışkanlığımın olmamasıdır. Geçmişte profesyonel futbol ve atletizm yapmamın hayatıma çok fazla faydası olmuştur. Bunlar beni kötü arkadaşlıklardan, kötü ortamlardan hep korumuştur. Sağlıklı beslenme ve sporla yaşamak insanın yapabileceği en güzel şey bence. Çünkü en önemli şey sağlık. İnsan sağlığına, yaşantısına dikkat etmezse yaşadığı hayatın bir anlamı yok.

G.A: Yabancı dil öğrenme konusunda da istekli olduğunu duydum. Bildiğin yabancı dillerden ve yabancı dil biliyor olmanın sana kattıklarından bahseder misin?

Y.M.K: ‘Bir lisan bir insan’ demişler. Günümüz şartlarında yabancı dil bilmek şart. Bu her alanda gerekli birşey zaten. Lisan bilgimi turizm eğitimime ve çalıştığım yerlerdeki pratiğe borçluyum.

G.A: Magazinel soru sormak istemem ama aldığım istihbarata göre dünyaca ünlü yabancı bir top modelle uzun süren düzgün bir beraberliğin olmuş. Yabancı dilden bahsedince hemen aklıma geldi. Anlatmak ister misin?

Y.M.K: (Gülüyor) Uzunca bir dönem güzel bir arkadaşlığımın olduğu doğru. Ama bitmiş bir ilişki hakkında konuşup, yorum yapmak benim hoşlanmadığım birşey. Şuanda devam eden bir ilişki olsaydı konuşurduk ama geçmişte kaldı. Eski ilişkim hakkında söyleyebileceğim tek detay, yabancı dilimi geliştirme konusunda bana çok katkısı olduğu. (Gülüyor)

G.A: Fitness antrenörlüğü çalışmaların ne durumda?

Y.M.K: Fitness modellikle beraber hayatıma giren bir spor dalı. En az futbol ve atletizm kadar sevdiğimi söyleyebilirim. Bu alanda profesyonelleşmek için çabalarım hala sürüyor. Üç yıldır bu alan içersindeyim. Önceleri sadece vücut gelişimim için yapıyordum ama şimdi bu alanda eğitmenlik de yapıyorum. İleride turizm ve fitness birikimlerimi bir araya getirerek bir turizm şehrinde fitness merkezi açma planlarım var.

G.A: Tüm bu konuların dışında, sinemayla ilgili misin? Ne tür filmler seyretmeyi seversin? En son seyrettiğin film nedir?

Y.M.K: Sinema ve dizi sektörüyle de yakından ilgili olduğumu söyleyebilirim. Çünkü modelliğin yanısıra dizi, sinema ve tiyatro projelerinde de yer alıyorum. Her zaman kendimi daha çok geliştirmek için çabalıyorum. Her tür film izlerim. Yerine göre  aksiyon, romantik, korku vs. En son sevgili Ahmet Kural’ın başrolünde olduğu Düğün-Dernek filmine gittim.

G.A: Peki kariyer planında oyunculukla ilgili adımlar var mı?

Y.M.K: Tabi ki var. Bir defile esnasında beni gören bir yapımcı yeni dizi projesinin olduğunu ve benimle çalışmaktan memnun olacağını söylemişti. Dizi için çalışmalarım yaklaşık 5 ay sürdü. Yedi bölüm çektiğimiz dizimiz yayın hayatına giremeden son buldu. Bu durum beni biraz tedirgin ettiği için artık sadece çok iyi ve geleceği olan projeleri seçiyoruz. Çok güvendiğim menajerimle birlikte yeni gelen teklifleri ince eleyip sık dokuyoruz. Şuanda çeşitli dizilerde bölüm oyunculuğu yapmaya devam ediyorum. Bu sayede oyunculuk pratiği yaparak kendimi geliştiriyor ve çok başarılı oyuncularla çalışma fırsatı buluyorum.

G.A: Model olmak isteyen gençlere neler söylemek istersin?

Y.M.K: Ülkemizde bu alana oldukça bir rağbet var. Ama bu işi kendine yakıştıran, yapmak isteyen arkadaşlar bu işin sadece görselliğine aldanmasınlar. Gerçekten dışarıdan kolay bir iş gibi gözükse de her işte olduğu gibi kendine özgü zorlukları var. Öncelikle kendilerine bir hedef belirlesinler ve bunun için çalışıp çabalasınlar. Karşılaştıkları zorluklar onları yıldırmasın. Çünkü aradan sıyrılıp ışık saçmak için bu yoldan geçmek gerek.

G.A: Köşemin 2014 yılındaki ilk konuğusun. Biraz da yeni yıldan bahsedelim. Yeni yıl ruhuna inanır mısın?

Y.M.K: Öncelikle yeni yılın ilk konuğu olma şerefini bana yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Yeni yıl ruhuna inanırım..Yeni yıl dedin de aklıma geçen yıl geldi. Ne kadar da çabuk geçti ve gitti hayatımızdan. Hele ki benim için sanki bir an gibiydi. O koşuşturmalar, oradan oraya seyehatler… Yüksek tempolu bir yıldı. Umarım yeni yılımız da hepimiz için sağlıklı, huzurlu, mutlu ve bol kazançlı bir yıl olarak geçer.

G.A: Yeni yılda kimlere hediye aldın? Ve Noel Baba olsan ilk hediye vereceğin kişiler kimler olur?

Y.M.K: Öncelikle aileme, ablalarımın o güzel çocuklarına, dostlarıma… Çünkü ben sevdiğim insanların mutlu olmasını çok istiyorum. Onlar mutluysa benden daha mutlusu olamaz. Sevdiğim insana canımı veririm diye bir tabir var ya, ben o tabire tam olarak uyuyorum sanırım. Noel baba olsam ilk hediye vereceğim kişilerse huzurevindeki yaşlılar ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarımız olurdu…

G.A: 2014 yılından beklentilerin ve dileklerini de alalım.

Y.M.K: 2014 inşallah tüm müslüman alemi için barış dolu bir yıl olur. Benim tek isteğimse ailem ile birlikte sağlıklı, mutlu bir şekilde yaşayabilmek. İş anlamında da kariyerimde ivme istiyorum Allah’tan…

G.A: Son olarak eklemek istediklerin?

Y.M.K: Öncelikle bana sosyal medyadan iyi dileklerini sunan herkese çok teşekkür ederim. Onlara her zaman layık olmaya çalışacağım. Ailemin yeri zaten apayrı, o konuda konuşmama bile gerek yok aslında. Çünkü dayılarımdan ablalarıma, anne-babamdan yeğenlerime kadar hepsi benim her zaman her yaptığım işte yanımda oldular. Allah onları başımdan eksik etmesin. Allah herkese ailesiyle, sevdikleriyle huzur ve mutluluk nasip etsin. Tüm okurlara ve tüm takipçilerime sevgilerimi gönderiyorum.

Derleyen: Göksel AKSEL

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157639594158844″]

 

 

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Muhalif Başkan (2013) Sıkı Dostlar (2018) Dinozorlarla Yürümek - Walking With Dinosaurs (2013) Yok Artık (2015) Yağmurlarda Yıkansam (2017) Yeti Efsanesi (2019)

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment