HOSTILES / VAHŞİLER

SON YAPIM BİLGİSİ
Bir Waypoint Entertainment Filmi

BLOOM Ortaklığıyla

Bir Le Grisbi Yapımı
Bir Scott Cooper Filmi

1892’de Sanayi Devrimi’nin başlangıcında, Amerika’nın yerli halkı yenilir; yerleşim bölgelerine ve şehirlere doğru hızla kaybolur. Kızılderili Savaşlarının iki acı çeken rakibi, beklenmedik bir sonla karşılaşmaya zorlanır.

Eski bir savaş kahramanı ve şimdi gardiyan olan Joseph Blocker (Christian Bale) ve şimdi tutuklu olan Kuzey Cheyenne savaş şefi Yellow Hawk (Wes Studi), Blocker’ın komutanının kişisel ve siyasi servetini güçlendirmeye zorlanırlar.

Fort Berringer’da perişan haldeki New Mexico cezaevi karakolunda sıkışan Yellow Hawk, Blocker’a serbest bırakılacak ve Montana’daki Cheyenne vatanına geri dönecek. Yellow Hawk ölmekte ve ölümünden sonra ailesi bir bölgede hapsedilecek. Kavgacı bir Blocker şefi onun hapishanede ölmesi gerektiğine ve düşman evine gitmeyi reddettiğinde savaşla tehdit edilmesi gerektiğine inanıyordur.

Plan devreye girer; Blocker, adamları, Yellow Hawk ve ailesi karmaşık seyahat arkadaşları haline gelir. Yola çıktıktan kısa bir süre sonra grup, Comanche katliamından ötürü travma geçirmiş olan Rosalee Quaid ile karşılaşır ve o da gruba katılır.

Blocker, Yellow Hawk ve Quaid, Hostiles’ın kalbi haline gelir. Onlar acı, şiddet ve kayıplarla şekillenmiş, şüphe ve öfkenin sona ermesi imkansız olan inatçı savaşçılardır.

1.000 kilometre uzunluğundaki Odyssey benzeri kısımlardan oluşan yolculuklarına katlanmak ve hayatta kalabilmek için birlikte çalışmak zorunda kalan yoldaşlar, önyargıları ile yüzleşmek zorunda kalıyorlar ve en kötü farklarının kendi kontrolleri dışındaki güçler tarafından yaratılmış olduğunu fark ediyorlar. Karşıtlık ve korkularının bir şefkat ve hoşgörüye dönüşümü, insan ruhunun esnekliği ve değişim kapasitesinin kanıtıdır.

“Bu dünyada birbirimizden çok ayrılıyoruz, bu yüzden bazı açılardan bu bir zeitgeist filmi.”

Kao, New Mexico ve Colorado’daki yerlerde çekim yapmak, kültürel ve tarihi bütünlüğü sağlamak ve mümkün olan en otantik şekilde bir film yaratmak için rüya bir ekiple çalıştı ve ekibinin vizyonunu hep destekledi.

Yazar, Yönetmen, Yapımcı: Scott Cooper
Yazdığı esere bağlı kalınan isim: Donald Stewart
Yapımcı:John Lesher
Oyuncular
Christian Bale
Rosamund Pike
Wes Studi
Jesse Plemons
Adam Beach
Rory Cochrane
ve Ben Foster

 

 

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Deccal (2015) Ölümcül Tuzak - The Hurt Locker (2009) Kara Düzen- Black Mass (2015) Vahşet Geçidi - Lemon Tree Passage (2015) 7 Kocalı Hürmüz (2009) Yetenekli Bay Cage  - The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)