SE-SAM’IN 34. YILI ÖDÜL TÖRENİ İLE KUTLANDI

“Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar” Ödül Töreni 16 Ekim Cuma akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşti. SE-SAM (Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği) tarafından düzenlenen ödül töreninde Yeşilçam’ın efsane yıldızları ile Türk Sineması’nın genç oyuncuları bir araya geldi.

SE-SAM Ödül Töreni, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği’nin (SİNEGED) desteği, SE-SAM Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Atadeniz ve SE-SAM Yönetim Kurulu 2. Başkanı Hakan Türkşen’in ev sahipliğinde düzenlendi.

Sunuculuğunu, aynı zamanda ödül töreninin organizasyonunu da üstlenen SE-SAM Yönetim Kurulu 2. Başkanı Hakan Türkşen ile yapımcı ve senarist Nur Türkşen’in gerçekleştirdiği bu özel gecede, açılış konuşmalarını SE-SAM Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Atadeniz ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan gerçekleştirdi.

Törende Göksel Arsoy, Nevra Serezli, Cihat Tamer, Meral Çetinkaya, Ayşe Kökçü gibi Türk Sineması’na damga vurmuş isimlerin yanı sıra Oktay Kaynarca, Eda Ece, Ahmet Kural, İlker İnanoğlu, Burcu Kıratlı’nın aralarında olduğu ünlü isimler ödüllerini aldılar. Törene katılamayan Hülya Koçyiğit ve Ali Sunal video ile duygularını ve mesajlarını iletirken, Nurgül Yeşilçay’ın ödülünü ise yeğeni Buse Çelik teslim aldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Solace (2015) Son Durak 4 3D / The Final Destination 4 3D (2009) Max Maceraları: Kralın Doğuşu - Max Begins (2012) Creed II: Efsane Yükseliyor - Creed II (2019) Kimetsu No Yaiba - On Stage Mugen Train Arc (2023) Katili Yakalamak - To Catch a Killer (2023)