Bu hafta birbirinden güzel filmler vizyona giriyor. Yaklaşık on adet film var vizyona çıkan ancak bunun altı tanesi eski film. Daha önce vizyona çıkan filmler.
“AVA” SOLUKSUZ BİR AKSİYON GELİYOR! Güçlü, güzel ve zeki bir suikastçı olan Ava para karşılığında yaptığı görevler için dünyayı geziyor ve bu yolla büyük paralar kazanıyordur. Ava’nın son görevi düşündüğü gibi gitmez ve başı büyük bir belaya girer artık bütün yeteneklerini hayatta kalabilmek için kullanmak zorunda kalacaktır.
THE REST OF US / GERİYE KALANLAR Boşanmış bir anne olan Cami (Heather Graham) kızı Aster’ın (Genie ödüllü Kanadalı genç oyuncu Sophie Nellis) ergenlik sorunlarıyla baş etmeye çalışmaktadır. Çocuk kitapları yazarak kendine güzel bir düzen kurmuş olan genç kadın eski kocasının yeni eşinden gelen bir haberle sarsılır.
Lost Highway – Kayıp Otoban Gerçeklik ve düşselliğin birbirine karıştığı, zamansal algının altüst olduğu, geçmiş ve geleceğin iç içe geçtiği sürrealist bir yapım. Kısaca klasik bir David -filmi. Fred Madison, karısının geçmişinden habersiz olarak onunla evlenmiştir. Ancak bu geçmiş onları rahat bırakmayacaktır. Sonuçta iş, bir cinayet ve Fred’in kişilik bölünmesi yaşamasına kadar gidecektir. “Mulholland Çıkmazı “ Mulholland Drive Sinema yazarları kadar felsefecileri de uğraştıran yönetmen David Lynch’in başyapıtlarından biri sayılan Mulholland Çıkmazı iç içe geçmiş bir sürü kopuk hikâye anlatırken, bir yandan da Hollywood eleştirisi yapar. Bir trafik kazasından sonra hafızasını kaybeden Rita tanımadığı birinin evine sığınır. “İkiz Tepeler” Ateşte Benimle Yürü – Twin Peaks: Fire Walk with Me David Lynch’in efsanevi dizisinin bir ön filmi olan İKİZ TEPELER, FBI ajanı Chet Desmond’un Teresa Banks cinayetine dair gizemli bir ipucu bulması ve ortadan kaybolmasıyla başlıyor. “Fil Adam” The Elephant Man Viktorya Dönemi’nden bir cerrah olan Doktor Treves, gezintisi esnasında bir sirkin yanından geçer. Orada, görünüşü tuhaf olan ve etrafından kötü muamele gören bir adamla karşılaşır. Adam, bu tuhaf görünüşünün sebebinin annesinin ona hamileyken bir fil tarafından saldırıya uğraması olduğunu söyler. Onu sirkten kurtaran doktor, adamın korkunç görüntüsünün ardındaki sırrı çözmeye çalışır.
“ Straight Story / Straight’in Hikayesi “ Alvin Straight, artık çeşitli sağlık sorunları yaşayan, 73 yaşında sıradan bir adamdır. Kalbi tekler, şeker hastasıdır ve yürümekte dahi zorlanır. Küçük bir kasabada, kızıyla beraber yaşar. Bir gün, 10 yıldır küs olduğu abisi Lyle’ın kalp krizi geçirdiğini öğrenir. Bu uzun kırgınlığın artık son bulması için 510 kilometrelik yolu, araba ile gitmek zorundadır.Bu haftalık da bu kadar haftaya yeni filmlerde buluşmak dileğiyle hepinize iyi seyirler. Sadık ÖZCAN

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Karanlık Cinayetler - The Frozen Ground (2013) Cesur İtfaiyeci - Fireheart (2022) Elif ve Arkadaşları Kapadokya (2023) Şeytan Kapısı - Devil’s Gate (2018) Kırmızı - Turning Red (2022)