İBB ŞEHİR TİYATROLARI’NIN YENİ OYUNU “RÜSTEMOĞLU CEMAL’İN TUHAF HİKÂYESİ” SEYİRCİYLE BULUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi adlı oyunu seyirciyle buluşturdu. Oyun, 10 Kasım 2020 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ilk gösterimini yaptı. Seyircilerin beğenisini kazanan oyun ayakta alkışlandı.

Oyunun ilk gösterimine Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, Sahne Direktörü Ayşegül İşsever, Müdür Yardımcısı Mehmet Karaosmanoğlu’nun yanı sıra birçok sanatçı katıldı.

Oyunun sonunda sahnede söz alan Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, “Türk Tiyatrosu’na hikâye kazandırmak kadar önemli bir şey yok,” dedi. Oyunun yazarı ve yönetmeni Cengiz Toraman’a teşekkür etti.

Oyun Konusu:

Demirci ustası Rüstem’in oğlu Cemal’in, Girit’te başlayıp İstanbul’da son bulan “tuhaf” hikâyesi, meddah üslubuyla modern tiyatronun teknik olanakları birleştirilerek anlatılıyor.
Oyunda Esen Koçer ve Levent Üzümcü rol alıyor.

Oyun, 12, 14 Kasım 2020 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 21 Kasım 2020 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Sahnelerimizde Aldığımız Covid-19 Tedbirleri
İBB Şehir Tiyatroları COVID-19 tedbirleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 23.06.2020 tarihinde yayınladığı genelgeye uygun olarak gereken önlemleri aldı. Kontrollü normalleştirme süreci için tiyatro salonları yeniden düzenlendi, sahnelenecek oyunlar yeni şartlara göre yeniden seçildi.
Oturma düzeni 1 dolu 1 boş olacak şekilde %50 doluluk olacak şekilde planlandı.
Maskesiz izleyicilerin salonda bulunmasına izin verilmeyecek.
Fuayelere her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde, belirli sayıda seyirci kabul edilecek.
Salonların klima sistemi yeni şartlara uygun şekilde yüzde 100 temiz havayla çalışacak şekilde ayarlandı.
Salon girişlerinde ateş ölçümü yapılacak, dezenfektan bulundurulacak.
Fuayede beklemeyi ve kalabalık oluşumunu azaltmak için salon kapıları daha erken açılacak. Seyircilerimizin kademeli bir şekilde salona giriş yapmalarını sağlayacağız. Oyun sonrası çıkışta yığılma olmaması için acil çıkış kapıları da açılacak, izleyicilerimizin binalarımızdan çıkışları daha hızlı gerçekleştirilecek.
Oyundan 1 gün sonra, gerek seyircilerimizin gerekse sanatçı ve teknik ekipte görevli tüm çalışma arkadaşlarımızın kullandıkları alanlarda detaylı temizlik çalışması yapılacak ve dezenfekte makinesi ile dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilecek. Böylelikle bir sonraki seans için sahneye gelecek izleyicilerimize hijyenik bir ortam sağlamış olacağız.
İyi seyirler…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşk Tesadüfleri Sever 2 (2020) İntikamın Bedeli - Seeking Justice (2011) Kariyer (2015) Mavi Gece (2015) Asteriks ve Oburiks: Orta Krallık (2023) Sevda Mecburi İstikamet (2023)