Radyoaktif – Radioactive

Radyoaktivite” terimini ilk kez kullanan, icatlarıyla modern dünyada yeni bir devir açan Marie Curie’nin hayatı, Oscar adayı yönetmen Marjane Satrapi (Persepolis) elinden beyazperdede! Marie Curie rolünde Oscar adayı oyuncu Rosamund Pike’ı izleyeceğimiz filmde Pike’a, İngiliz oyuncular Sam Riley ve Aneurin Barnard eşlik ediyor. Ülkemizde 18 Eylül’de vizyona girecek RADYOAKTİF, Curie’nin çalışmalarının, yine dönüştürücü etkileri ve tehlikeli yan ürünleriyle 20. yüzyıla ve hayatlarımıza nasıl şekil verdiğini cesur bir tasvirle anlatıyor.

Özet: RADYOAKTİF, iki dalda birden Nobel Ödülüne layık görülen tek bilim insanı olan Marie Curie’nin, tutkulu ilişkileri, çığır açan buluşları ve bu buluşların onu ve dünyayı bekleyen sonuçlarıyla birlikte, izleri asla silinmeyecek hikâyesine doğru çıkılan bir yolculuk.

Marie Curie’nin kendisi gibi bilim insanı olan Pierre Curie ile tanışıp evlenmesinden sonra birlikte radyoaktiviteyi keşfeden çift, bilimi yepyeni bir yola sokar. Curie’lerin dünyayı değiştiren dehaları ve kazandıkları Nobel Ödülü, özverili çifti uluslararası çapta ilgi odağı yapar.

Oscar adayı yönetmen Marjane Satrapi ve yine Oscar adayı oyuncu Rosamund Pike, Curie’nin çalışmalarının, dönüştürücü etkileri ve tehlikeli yan ürünleriyle 20. yüzyıla ve hayatlarımıza nasıl şekil verdiğini cesur bir tasvirle anlatıyor.

Yönetmen: Marjane Satrapi
Senaryo: Jack Thorne
Oyuncular: Rosamund Pike, Sam Riley, Aneurin Barnard, Jonathan Aris, Sian Brooke, Corey Johnson, Simon Russell Beale
Yapımcı: Amelia Granger, Ron Halpern
Görüntü Yönetmeni: Anthony Dod Mantle
Kurgu: Stéphane Roche
Müzik: Evgueni Galperine, Sacha Galperine
Yapım Yılı: 2019
Ülke: İngiltere, Fransa, ABD
Tür: Dram, Macera, Gerçek Hayat Hikayesi
Süre: 110 dk.
Vizyon Tarihi: 18 Eylül 2020

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yaban - Wild (2015) Godless: Şeytan Tohumu - Godless: The Eastfield Exorcism (2023) Dragon Ball Super: Super Hero (2022) Zero Dark Thirty (2013) Creed III: Efsane Devam Ediyor - Creed III (2023) İblis’in Oğlu: 13. Vahşet (2013)