Olmaz Olmaz Demeyin, Olmaz Olmaz!

“Bütün bunlar bana bahşedilen bu hayata anlam katma çabasının bir ürünüydü. Ben böyle yaşamayı tercih ettim. İnsanlığa ve ülkeme faydalı bir birey olmaya çalıştım. Yolum uzun ve meşakkatliydi. Ancak bütün zorlukların üstesinden gelmek için çok çaba gösterdim. Bu konuda mütevazı davranamayacağım için affınıza sığınıyorum ama anlamlı ve genç nesiller için ilham verici bir hayat yaşadığımı düşünüyorum.”

“Övünmek” İçin Değil “Bilinmek” İçin Yazdım.

Ülkemizin yetiştirdiği en değerli spor yöneticilerinden biri olan Şenes Erzik’in, eğitim ve çalışma hayatında kendine kattığı değerleriyle ulaştığı liyakati, Türkiye Futbol Federasyonu’nun son atanmış ve ilk seçilmiş Federasyon Başkanı olmasına, ardından da 33 yıl boyunca UEFA’da ve 21 yıl boyunca FIFA’da üst düzey yönetici olarak dünya futbolunu şekillendirmesine yol açmıştı. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını kanıtlayan Şenes Erzik, uzun erimli planlarını gerçekleştirirken Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı, UEFA Birinci Başkan Vekili ve FIFA Yönetim Kurulu Üyesi olarak sadece Türkiye değil Avrupa ve dünya futbolunu da dönüştürmüştü. Bu başarılar aynı zamanda yüzlerce ülkeye seyahatin, binlerce maçla ilgilenmenin, altyapı oyuncularından dünyanın en nüfuzlu idarecilerine kadar futbol içindeki ve dışındaki insanlarla yakın işbirliğinin, yoğun çalışmalarının bir sonucuydu. Türkiye’ye ve futbola adanmış hayatının detaylarını gençlere örnek olmak amacıyla kaleme alan Şenes Erzik, “övünmek” için değil “bilinmek” için yazdığını vurguluyor. Sportif başarıların ve futbolun kültürel dönüşümünün ardındaki en önemli kahramanlardan birinin, Türkiye’ye Adanmış Hayat’ı bu cildin içinde.

Kitap Künyesi:
Dizi Adı: Biyografi
Türü: Edebiyat
Fiyatı: 30 TL
Basım Tarihi: Eylül 2020
Basım Bilgisi: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 480

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Regression: Korku Terapisi (2015) Gri Kurt - The Grey (2012) Kule Soygunu - Tower Heist (2011) Vahşet Geçidi - Lemon Tree Passage (2015) Steve Jobs (2015) John Wick 2 (2017)