Öncelikle albümünüz hayırlı, uğurlu olsun. Sizi okuyucularımıza tanıtmak isterim. Murat Ateş Kimdir? Müzik kariyeriniz nasıl başladı? Sesinizi Kim fark etti bahseder misin?

28 Kasım 1975 Aydın doğumluyum. Çocukluğum herkes gibi misket oynamakla, mahalle maçları ile geçti. Çok erken yaşlarda müziğe başladığım için çok da çocukluğumu yaşadım diyemem. Okul dönemlerinde bile ders biter bitmez mahalle düğünlerinde şarkı söylemeye giderdim. Beni dinleyen herkes ‘Sesin çok güzel, sen kesin ünlü olacaksın’ diye belirtirlerdi. Sesimi ilk ilkokul öğretmenim fark etti.

Burcunuz – tuttunuz takım – hobiler – fobiler sizi en çok ne kızdırır?

Birçok erkek gibi futbola düşkünlüğüm yok ve herhangi bir takımın taraftarı değilim. Futbolla ilgi düzeyim Milli Takımdan ibaret. Türk milli takım maçlarında evde ‘Haydi’ nidaları yükseliyor. Yay burcunun tüm özelliklerini sergiliyorum. Sabırsızım, hayatı ve insanları çok severim. Gezmeyi, mutfakta yemek yapmayı ve yüzmeyi de çok severim. Beni en çok söz verip sözünde durmayan insanlar kızdırıyor. Ne yazık ki bu camiada bu örnekler çok fazla!

Aile bağlarınız kuvvetli midir?

Babam rahmetli oldu annem hayatta ve Aydın’da yaşıyor. Annemle aramda mesafe var ama sosyal medyadan ve telefondan devamlı birbirimizle görüşüyoruz. Kardeşlerim var ve hepsi de işinde gücünde…

Sevgiliniz var mı? İlişkinizde duygularınızla mı yoksa mantığınızla mı hareket edersiniz? Romantik misiniz?

Hayatta vazgeçemeyeceğim bir sevgilim var. Sanki birbirimiz için yaratılmışız. Sevgilim benim mikrofonum. O mikrofonun başına geçtiğimde, yaptığım müzik ise benim en değerli sevgim.

Artık ilişkiler aşklar daha farklı yaşanıyor. Peki, delikanlılık ne durumda? Yüreğinizde hasar var mı, peki?

Bir ilişkiye başladığım zaman, mantık devre dışı kalıyor ve çok duygusalım. Nerede o eski ilişkiler diyorum ve romantik biri olduğumu düşünüyorum. Eskiden saygı ve insanlar arasında gerçek sevgi vardı. Ne yazık ki artık her şey günlük yaşanıyor. Sahte ilişkiler ve sahte aşıklar dünyasında yaşıyoruz. Eski atalarımın aşk nesilleri bitmiş, eskiden bizler bir kızın elini tutmaya çekinirdik ve peşinde koşardık. Şimdi bakıyorum dünya tersine dönmüş, örflerimiz unutulmaya yüz tutmuş, nerde eski atalarımızın anne babalarımızın eski toprak tutku dolu sabırla beklenen ve sağlam duvarlar üzerine kurulan yuvalar, maalesef yok…. Evine yuvasına sahip çıkan sağlam evlilikler kalmamış herkes kelebek dünyasında…. Böyle bir toplum içinde bugün benim olacağını düşündüğüm yarınsa başkalarında olan bir bayanla olmak istemem işin açıkçası… Sağlam temeller iyi tanımaktan geçiyor günümüzde evlilikler bile tahammülsüz hala gelmiş.

En büyük hayaliniz ve gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz nelerdir?

Halk tarafından şarkılarımın hep bir ağızdan söylenmesi en büyük hayalim. Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser vermek istiyorum. Sazlı sözlü bir televizyon projesi de hayallerim arasında yer alıyor. İnşallah yakın bir zamanda bu hayallerimi gerçekleştiririm.

Murat Ateş’e baktığımız zaman dıştan hiç görmediğimiz içinde gizli yanları var mıdır?

Belki biraz klişe olacak ama benim içim neyse dışımda odur. Yakın arkadaşlarım ‘Her doğruyu her yerde söyleme, biraz içinde sakla’ diyorlar ama ben huyumdan vazgeçmem. Sahte davranamam. Ben de her şey şeffaf… Çok kaba ve maço görünüme sahip olmama rağmen, çok duygusal ve hassas bir kalbe sahibim. Çocuk yönlerimi hiç kaybetmedim.

Murat Bey bu kaçıncı albümünüz albümünüzün adı nedir? Albümün yapım aşamasındaki süreci anlatır mısınız?

Rüzgar albümüm benim ilk çıkardığım albüm. Bu albümde çok kıymetli isimlerle çalıştım. Rüzgar albümünde Erdem Yörük’ten, Gökhan Tepe’den, Emirkan’dan imzalar var.

Albümde kaç tane eser yer almakta ve söz müzik size mi ait; aranje kime ait? Peki aracı olan bir müzik şirketi var mı?

Albüm çalışması zorlu, heyecanlı bir o kadar da güzel duygular yaratan bir süreç oldu. Albümde 10 eser yer almakta… Stüdyo ile ev arası mekik dokudum albümü oluştururken. Repertuar hazırlamak, şarkı seçimi yapmak, sözlere ses vermek, kapak çalışması, fotoğraf çekimleri çok heyecanlıydı. Sonunda içime sinen güzel bir albüm oldu. Albümde rüzgar ben ve Emirkan’a ait.

Sizce bir şarkıcı için önemli olan nedir? Satış rakamları mı yoksa dinleyicilerin sevgisi mi?

Benim için satış rekorlarının önemi yok. Önemli olan beni sevenlerin sevgisi… Çünkü onlar beni sevdikçe ayakta kalırım…. Nede olsa bizleri biz yapan dinleyiciler. Onlar var olduğu sürece bizler var oluruz. Tabi ki birde basını da unutmamak gerek. Onlarda en büyük destekçilerimiz. Onlar emeklerini de inkar etmemek lazım. Onlar sayesinde dinleyicilerimiz yeni gelişen projelerimizi duyuyorlar….

Şuanda çıktığınız standart bir mekan var mı?

Şu anda standart olarak çıktığım bir mekan yok. İstanbul, Anadolu’nun çeşitli illerinde, yurt dışı konser ve sahne çalışmalarım devam ediyor.

Yakın zamanda yeni projeleriniz var mı?

Yakın Zaman da aşk gitsin mi isimli çalışmama klip çekmeyi düşünüyorum.

Rüzgar klip çekimlerinden bahseder misiniz? Albümünüzün 1. klibi ”Ağlama Gözlerimin” ne şartlar altında kim tarafından çekildi, hikayesi nedir?

Rüzgar Makedonya’da çekildi ve yönetmen arkadaşım Ayla Sabani çekti. Çok güzel oldu. Günlerce sürdü. Bir manken eşlik etti. Güzel bir klip oldu. Umarım izleyenlerde beğenmişlerdir. Rüzgar birbirini seven iki gencin aşk öyküsü. Önce ayrılıp daha sonra barışma hikayesi…

Albümünüzün 2. klibi ”Ağlama Gözlerimin” ne şartlar altında kim tarafından çekildi hikayesi nedir?

‘Ağlama Gözlerime’ gelince o da çok güzel oldu. İtalya’da çekildi. Yine bir İtalyan manken eşlik etti. Yağmurlu bir havada biraz ıslandık, üşüdük ama harika kareler yakaladık. Bu da bir aşk hikayesi… Sevdiğinden ayrılan bir gencin arkasından haykırışı kalbi ile konuşması. 3. klibim ise ‘Çatlatalım’ adlı eserime çekildi.

Sesinizi kaybetmekten mi yoksa hislerinizi kaybetmekten mi korkarsınız?

Tabiki de her ikisini kaybetmekten korkarım… Her ikisi unsurda birbirini tamamlar ama en çokta hislerimi…. Neden derseniz, o nağmeler yürekten gelir. Yüreğinizle mikrofona yansıttığınızda karşı tarafa o şarkıyı hislerinizle yansıtırsınız. Önemli olan şarkı söylemek değil, hisleri karsıya aktarabilmektir. İkisi de bir bütündür…

Müzik kariyerinizde engeller oldu mu?

Tabi bu daha başlangıç. Müzik benim hayatım… İnşallah daha çok kitlelere ulaşarak bir çok kişinin takdirini kazanırım. Bu sektör fena bir sektör. Yalan dolan, riya, sahtekarlık, söz verip durmama ne ararsan var. Tam tersi çok dürüst insanlarda var aslında. Karışık bir dünya yani… Allah dost görünümlü düşmanlardan korusun bizi. Onlarla uğraşmak zor. Atalarımız ne demiş; Pirincin içindeki siyah taştan değil beyaz taştan kork!!! Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Sektörümüz doğan görünümlü şahin gibi bu konuda düşünceleriniz alabilir miyiz?

Halkımızın müziğe daha duyarlı olmalarını istiyorum. İnternet geldi, delikanlılık bozuldu. Sanata sanatçıya verilen değer bitmek üzere… Müzik son demlerini yaşıyor. 3-5 genç popçunun ekranlarda sürekli dönmesiyle müzik yürümekte…. Birde ses benzerlikleri de var tabi ki. Örneğin; Bu Türkiye’nin bir İbrahim Tatlıse’si, bir Orhan Gencabay’ı, bir Kıraç, Orhan Ölmez’i, Ferdi Tayfur’u, Sezen Aksu’su, Bülent Ersoy’u var. Saymak isteyip te sayamadığım divaları elbette var. Ama ikinci bir aynı sese yada divaya ne gerek var diye düşünüyorum. Her tahtın yeri ayrıdır. Onlarında yollarını Allah açık etsin… Bir imparator var bide o imparatorun tahtına göz dikenler, o taht için birbirini yiyip sıraya girenler…

Görmek istediğini göster yaşamak istediğini tat, tadını bildiğini tattır, kimseden kimsenin de senden farkı yoktur. İnanmıyorsanız gidin mezarlığa hepsinden bu gibisi bu alemde çoktur… Kazanmak istediğin saygınlık kadar saygınlık sunsunlar… Aksinde ne ben nede bir başkası olmaz biliyor musun? Herkes kendi tahtının kurallarını yaşar. Elbet göç eder gider ama yerini kimse alamaz…

Şu anda yaptığın işin dışında ne iş yapmak isterdin?

Yapmak istediğim yine bu meslek olur tabi ki. Nefesim yettiği kadar beni sevenlerle sürekli olmak için vazgeçmek niyetinde değil… Hani röportajın başında da söyledim zaten. Mikrofonuma aşığım. İnsan aşık olduğundan sevdiğinden nasıl vazgeçebilir….

Ben albümü çok başarılı buldum sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Çok teşekkür ederim sizinle sohbet etmek çok güzeldi Nalan hanım..

Nalan Ersoy:Ben teşekkür ederim sizin kadar masum sohbetiniz için, hayatınızda başarılar diliyorum

Murat Ateş Klipler:
RÜZGAR:

AĞLAMA GÖZLERİM:

ÇATLALIM :

ROPORTAJ :NALAN ERSOY

ROPORTAJA YARDIMCI : AYKUT ÖRENLİ

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yaşam Arsızı (2009) Moonrise Kingdom (2012) Küçük Kurtarıcılar - Der Kleine Medicus: Geheimnis Volle Mission Im Körper (2015) Hüddam 2 (2019) Annemin Yarası (2016) Despero / The Tale Of Despereaux (2009)

Join the Conversation

4 Comments

Leave a comment