KUTSAL GEYİĞİN ÖLÜMÜ / THE KILLING OF A SACRED DEER?

Oscar adayı “The Lobster” ve “Dogtooth”un yönetmeni Yorgos Lanthimos’un merakla beklenen son filmi, sıra dışı bir intikam hikayesiyle izleyiciyi benzersiz bir evrene davet ediyor. Steven Murphy (Colin Farrell) başarılı bir cerrah, eşi Anna (Nicole Kidman) ise göz doktorudur. Çiftin iki çocuklarıyla beraber mutlu ve sağlıklı devam eden aile hayatı, Steven’ın babasını kaybetmiş bir genç olan Martin’i (Barry Keoghan) himayesine almasıyla raydan çıkar. Beraberinde bazı karanlık sırlar da getiren Martin aile fertleriyle giderek yakınlaşırken, Steven’ın çocukları ansızın yemeden içmeden kesilir ve yürüyememeye başlarlar. Doktorlar, çocukların rahatsızlığını bilimsel olarak açıklayamamaktadır. Steven kendisini Martin’in dediklerini harfiyen yapmazsa aile fertlerinin sırayla öleceği esrarengiz bir oyunun içinde bulur. Cannes Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü kazanan filmin başrollerinde Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan ve Alicia Silverstone yer alıyor.

Vizyon Tarihi: 17 Kasım 2017?
Yönetmen: Yorgos Lanthimos?
Oyuncular: Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Alicia Silverstone?
Yapımcı: Yorgos Lanthimos, Ed Guiney
?Senaryo: Yorgos Lanthimos, Efthimis Filippou
Görüntü Yönetmeni: Thimios Bakatakis
Kurgu: Yorgos Mavropsaridis
Yapım Yılı: 2017
Ülke: İngiltere, İrlanda
Süre: 121 dk.
Dağıtım: Bir Film
İthalat: Fabula Films

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Watchmen (2009) Qirej - Kir (2011) Bahse Var mısın? - Lay The Favorite (2012) Venom: Zehirli Öfke 2 - Venom: Let There Be Carnage (2021)  (2019) Hitler’e Suikast - Elser – 13 Minutes (2016)