İSTANBULLULAR TİYATROYU ÖZLEMİŞ:
KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE TİYATROSU
PERDELERİNİ KAPALI GİŞE AÇTI!

Şehrin eğlence mirası KüçükÇiftlik Park, URU organizasyonuyla KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nu hayata geçirerek İstanbullulara nefes aldıran bir açık hava sahnesi kazandırdı. Molière’in üst üste iki gün sahnelenen iki ölümsüz eseriyle perdelerini açan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu İstanbulların yoğun ilgisiyle hızlı bir başlangıç yaptı. Türk Tiyatrosu’nun yaşayan efsanesi Haldun Dormen, başrolünü üstlendiği “Kibarlık Budalası”nda dakikalarca ayakta alkışlanırken, başrolünde Serkan Keskin’in yer aldığı “Cimri” bir kez daha kapalı gişe oynadı. Mey Diageo kurumsal desteğiyle gerçekleştirilen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, tam donanımlı sahnesi ve COVID-19 tedbirlerine uygun olarak tasarlanan yeni oturma düzeniyle, yoğun bir ilgi gösteren tiyatro severlerden tam not aldı.

Her dönemin eğlence ihtiyacına göre değişim göstererek günümüze ulaşan KüçükÇiftlik Park, günümüzün mevcut şartları çerçevesinde evrilmeye devam ediyor. Şehirlilerin kaçış noktası haline gelen KüçükÇiftlik Park içinde bulunduğumuz dönemde de, seyircisinden ayrı düşen tiyatrolara destek olmak amacıyla gönüllülük esasına bağlı kalarak KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nu URU organizasyonuyla tiyatro gruplarına açtı.

Kültür sanata ve tiyatro sanatının güçlenmesine destek vermeyi amaçlayan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, farklı tiyatro gruplarının en sevilen oyunlarına ev sahipliği yaparken, uzun süredir sosyal hayattan uzak kalan İstanbullulara, yemyeşil huzurlu bahçe ortamında leziz yiyecekler eşliğinde nefes alabilecekleri, yeniden ve güvenle sosyalleşebildikleri bir alan sunuyor.

İstanbulluları açık havada tiyatronun iyileştirici gücüyle buluşturan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun zengin ve renkli programı, 13 Ağustos’ta Türk Tiyatrosu’nun duayeni Haldun Dormen’in başrolünü üstlendiği, Molière’in ölümsüz eseri “Kibarlık Budalası” ile başladı. Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu, Efe Yeşilay, Anıl Yülek, Sadi Özen, Reyhan Aydınsel ve Burcu Akyürek’in rol aldığı oyun, uzun bir aradan sonra ilk kez seyirciyle buluştu. 14 Ağustos’ta ise Serkan Keskin, Metin Alpargun, Cansu Saka, Hakan Atalay, Onur Yakçınkaya, Sezin Bozacı, Ezgi Ulusoy Tamer, Onur Şenol, Ahmet Kaynak, Selen Şenay, Uğur Senkeri ve Saniye Samra’nın rol aldığı, Molière’in bir başka unutulmaz eseri “Cimri” oyunu sahnelendi.

Tüm Hijyen Önemleri Alındı!

Misafirlerine keyifli zamanlar yaşatmak kadar onların ve kendi ekibinin sağlığını ve güvenliğini de önemseyen KüçükÇiftlik Park, COVID-19 nedeniyle almış olduğu tedbirleri, KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu kapsamında da üst düzeyde uygulamaya devam ediyor. Yalnızca online biletleme sisteminin kullanıldığı, kapıda bilet satışının yapılmadığı etkinliklerde misafirlerin alana girişleri ateş ölçümü yapıldıktan sonra sağlanıyor. Ortak kullanım alanlarında birçok noktaya dezenfektan üniteleri kurulan KüçükÇiftlik Park’ta, etkinlik alanında maske takma zorunluluğu bulunurken, maskesi olmayan seyircilere maske temin ediliyor. Her etkinlik öncesinde tüm alan dezenfeksiyonunun sağlandığı KüçükÇiftlik Park’ta, misafirlerin içleri rahat bir şekilde sosyalleşmeleri amacıyla hijyen kuralları en üst düzeyde uygulanıyor. 

50-145 TL arasında değişiklik gösteren bilet fiyatlarının tiyatro grupları tarafından belirlendiği KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun program bilgisi ve biletleri Biletix’ten edinilebilir. Kapı açılış saatinin 19.30 olduğu program kapsamında oyunların başlama saati ise 21.00. Bilet temini oyun başlayana kadar online olarak Biletix’ten temin edilebilir.

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu Program
20 Ağustos Perşembe Bir Baba Hamlet – Baba Sahne 
21 Ağustos Cuma Bir Baba Hamlet – Baba Sahne
22 Ağustos Cumartesi Basit Bir Ev Kazası – Baba Sahne
27 Ağustos Perşembe Yaşamaya Dair – Dostlar Tiyatrosu
28 Ağustos Cuma Alevli Günler – İstanbul Halk Tiyatrosu
29 Ağustos Cumartesi Alevli Günler – İstanbul Halk Tiyatrosu
3 Eylül Perşembe Sesin Resmi – DOT
10 Eylül Perşembe İki Bekar – Duru Tiyatro
17 Eylül Perşembe Kral Lear – Oyun Atölyesi
18 Eylül Cuma Kral Lear – Oyun Atölyesi
24 Eylül Perşembe Süt Kardeşler – Süheyl Behzat Uygur Tiyatrosu
25 Eylül Cuma Üçü Bir Arada – İstanbul Halk Tiyatrosu
26 Eylül Cumartesi Halktan Biri ‘Travis Pine” – KomediaTürk İstanbul
29 Eylül Salı Evlat – Nisan Ceren Göçen
30 Eylül Çarşamba Kızlar ve Oğlanlar – Craft Tiyatro
1 Ekim Perşembe Bir Garip Orhan Veli – Reha Özcan Kumanyası
2 Ekim Cuma Otelde Cinayet – Duru Tiyatro (Prömiyer)
8 Ekim Perşembe Fanatik – Siyah Beyaz ve Renkli Tiyatro
15 Ekim Perşembe Bir Zamanlar Gazinoda – Arena Oyuncuları

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Zor Kazanç - Pain & Gain (2013) Sahte Gelin - The Decoy Bride (2012) Kara Bela (2015) Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı - Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017) Kaybedenler Kulübü Yolda (2018) Michael Jackson's This Is It (2009)