HALDUN TANER’İN DÜNYA TİYATROSUNA ARMAĞAN ETTİĞİ,
HEM GÜLDÜREN HEM DÜŞÜNDÜREN OYUNU…

“KEŞANLI ALİ DESTANI”
BİRCE AKALAY, İLKER AYRIK ve
50 KİŞİLİK OYUNCU KADROSUYLA
PERDELERİNİ AÇIYOR!

Usta kalem Haldun Taner’in yazdığı, her yönüyle yerli ve bir o kadar da modern; halkın kendi yaşantısını, meselelerini, arzularını yansıtan “Keşanlı Ali Destanı”, orijinal oyun metniyle ve müzikleriyle perdelerini yeniden açıyor!

İlk kez 1964’te Gülriz Sururi, Engin Cezzar, Semiha Berksoy başta olmak üzere 40 kişilik dev bir kadro ve Genco Erkal rejisiyle dünya prömiyerini yapan oyun o günlerde, ‘Küçük Sahne oyuncularının büyük teşebbüsü’ olarak anılmıştı. “Keşanlı Ali Destanı” dünya tiyatrosuna armağan edilişinin 56. yılında, Türk Tiyatrosunun efsane yönetmeni Yücel Erten rejisiyle seyircisiyle yeniden buluşuyor. Birce Akalay, İlker Ayrık, Meral Çetinkaya, Köksal Engür, Nilgün Kasapbaşoğlu’yla birlikte 50 kişilik oyuncu kadrosunun yer aldığı oyun, bir Pervasız Tiyatro prodüksiyonu.

Türkiye’de epik tiyatronun öncüsü kabul edilen Haldun Taner’in, epik bir halk tiyatrosu üslubunda kaleme aldığı; Yalçın Tura’nın müziklerini yazdığı “Keşanlı Ali Destanı”, Yücel Erten rejisiyle ve Pervasız Tiyatro prodüksiyonuyla yeniden tiyatroseverlerle buluşuyor. İlker Ayrık’ın Keşanlı Ali’yi, Birce Akalay’ın Zilha karakterini canlandırdığı oyunda duayen oyuncular Meral Çetinkaya Şerif Abla; Köksal Engür Derviş Dayı/Sarhoş Rasih; Nilgün Kasapbaşoğlu ise Madam Olga karakterlerine hayat veriyor. Ayhan Anıl, Aykut Taşkın, Cem Cücenoğlu, Hilmi Özçelik ve Burak Şafak’ın da rol aldığı oyunun dekorunda Barış Dinçel, kostüm tasarımında Gamze Kuş, ışık tasarımında ise Yakup Çartık’ın imzaları yer alıyor. Müzik direktörlüğünü Çiğdem Erken’in üstlendiği oyunun koreografisi Hamit Erentürk’e ait. Oyunda, 50 kişilik oyuncu kadrosuna 10 kişiden oluşan bir orkestra eşlik ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Parker (2013) Neşeli Kanatlar: Büyük Göç - Duck Duck Goose (2022) Şeytanın Elçileri (2023) Maşa ile Koca Ayı 4 - Masha And The Bear: Masha's Songs (2021) Katili Yakalamak - To Catch a Killer (2023) Dangal (2017)