İNTİKAM MELEĞİ (PEPPERMINT)
Riley North, kocası Chris ve 10 yaşındaki kızları Carly ile banliyöde mutlu ve sakin bir yaşam sürdürmektedir. Ayın sonunu getirmekte zorlansalar da hayatları neşe ve sevgiyle doludur. Riley’nin kocası Chris, güçlü bir uyuşturucu kartelinin üyeleriyle olası bir “iş” yapma fırsatıyla karşılaşınca yaşadıkları mali sıkıntıları atlatmak için kısa yoldan para kazanma fikrinin cazibesine kapılır. Ancak yapacağı işin ne ölçüde ahlaklı olduğunu sorgulayan Chris, nihayetinde bu işi yapmaktan vazgeçer ama suç dünyasıyla yaşadığı bu kısa macera, yaşamlarını sonuna kadar değiştirecek ölümcül bir misillemeyle sonuçlanır.
Carly’nin 10. yaş gününü Noel karnavalında kutlamak için gece dışarı çıkan Riley ve ailesi, acımasız bir silahlı saldırıya uğrar; saldırı sonucunda hem Chris hem de Carly hayatlarını kaybeder, ölümün eşiğinden dönen Riley ise komaya girer.
Komadan çıktığında, hastane yatağında ailesini kaybetmenin dehşetiyle yüzleşen Riley, Los Angeles polisi ile birlikte saldırganların kimliğini tespit eder. Dava başlar ve Riley’nin görgü tanıklığına karşın suçlamalar düşer. Parası bol uyuşturucu kartelinin satın aldığı polislerin ve yargıçların sayesinde katiller serbest bırakılır. Hayatı bir anda dağılan Riley’nin artık tek istediği “adalet” sisteminin yapmadığı şeyi yapmaktır.. örnek bir vatandaştan yasa dışı bir adalet savaşçısına dönüşür.
Öfkesini kişisel motivasyon kaynağına çeviren Riley, durdurulamaz bir güç haline gelmek için yıllarını zihnini, bedenini ve ruhunu eğitmek için harcar ve kendi adaletini sağlarken yer altı dünyasından, polisten ve FBI’dan bir adım önde olmayı başarır.

STXfilms, Lakeshore Entertainment ve Huayi Brothers Pictures işbirliğiyle; Lakeshore Entertainment ve STXfilms yapımı olan İntikam Meleği (Peppermint)’i sunar.
İntikam Meleği (Peppermint) filminin başrollerini Jennifer Garner (Love, Simon, Dallas Buyers Club, Alias), John Ortiz (Silver Linings Playbook, Fast & Furious 6), John Gallagher, Jr. (10 Cloverfield Lane, Short Term 12, The Belko Experiment), Juan Pablo Raba (Narcos, The 33, Agents of S.H.I.E.L.D.), Annie Ilonzeh (American Horror Story, Empire, All Eyez on Me), Jeff Hephner (Interstellar, Chicago Med), Pell James (Only the Brave, The Lincoln Lawyer),ve Cliff ‘Method Man’ Smith (Keanu) üstleniyor.

Filmin yönetmeni Pierre Morel, (Taken, The Gunman), senaristi ise Chad St. John (London Has Fallen). Filmin yapımını Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Richard Wright ve Eric Reid üstlenmiş. David Lazenberg filmin Görüntü Yönetmeni, Ramsey Avery Yapım Tasarımcısı, Frédéric Thoraval, Editör,, Lindsay Ann McKay Kostüm Tasarımcısı. Filmin müzikleri ise Simon Franglen’in imzasını taşıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hani Meral (2012) Sihirli Ay Işığı - Magic in the Moonlight (2014) Hızlı ve Öfkeli 4 / Fast and Furious (2009) 17 Yeniden - 17 Again (2009) Sevdam Gözlerinde Kaldı (2016) Yok Artık (2015)