UNIVERSAL PICTURES Sunar
Bir CHRIS MELEDANDRI Yapımı
ILLUMINATION PRESENTS
Dr. Seuss
THE GRINCH

YAPIM BİLGİSİ: Illumination ve Universal Pictures sekizinci animasyon filmlerinde Theodor Geisel’in (nam-ı diğer Dr. Seuss) bir bayram klasiği olan sevilen kitabının yeni bir adaptasyonu olan Grinç filmini sunuyorlar. Grinç, Noel’i çalmak üzere bir göreve çıkan fakat küçük bir kızın cömert bayram anlayışından etkilenerek değişen alaycı bir huysuzun hikayesini anlatıyor. Komik, yürekleri ısıtan ve görsel olarak büyüleyici olan bu evrensel hikaye Noel ruhunu ve iyimserliğin boyun eğmez gücünü anlatıyor.
Oscar adayı Benedict Cumberbatch, sadık köpeği Max ile birlikte yalnız bir hayat yaşayan Grinç’i seslendiriyor. Bir mağarada izole yaşayan Grinç, icatları ve tuhaf aletleriyle gündelik ihtiyaçlarını karşılar. Grinç, Whoville’de yaşayan komşularını sadece market ihtiyaçlarını karşılamaya gitmesi gerektiğinde görür.
Whoville sakinleri her yıl Noel’de biraz daha büyük, daha parlak ve daha gürültülü kutlamalarla huzurlu yalnızlığını bozmaktadırlar. Bu yıl Grinç’in son derece neşeli komşusu Bricklebaum’un (Kenan Thompson) da aralarında olduğu Who sakinleri Noel’i üç kat daha büyük bir kutlamayla karşılayacaklarını ilan ettiklerinde Grinç, kendisi için biraz huzura ve sessizliğe kavuşmanın tek bir yolu olduğunu fark eder; Noel’i çalmak zorundadır. Bunun için de Noel gecesinde Noel Baba kılığına girmeye karar verir ve hatta işleri kızağını çekmesi için bezgin, uyumsuz bir geyiği kapana kıstıracak kadar ileri götürür.
Bu arada Who köyünde bayram neşesiyle coşan Cindy Lou (The Greatest Showman’de CAMERON SEELY) adındaki küçük bir kız, çok çalışan bekar annesi Donna Who’ya (RASHIDA JONES) yardım isteyebilmek için Noel Baba’yı Noel gecesi ziyaretlerinde yakalama planları yapar. Noel yaklaşırken Cindy-Lou’nun iyi niyetli planı Grinç’in kötülük dolu planıyla çakışma tehdidi altındadır. Neşe ve iyimserlik, huysuzluk ve kuşkuculuğa karşı galip gelecek mi?
Illumination’ın Çılgın Hırsız 2 filmindeki orijinal şarkısı Happy ile Oscar ödülü alan Grammy ödüllü Pharrell Williams, anlatıcıyı seslendiriyor. Efsanevi Emmy ve Oscar adayı, beş Tony ödülü, altı Altın Küre ödülü ve Oscar Onur ödülünü kazanmış olan Angela Lansbury Whoville belediye başkanını konuk oyuncu olarak seslendiriyor.
Illumination’ın kurucusu ve CEO’su Chris Meledandri ve uzun süredir birlikte çalıştığı ve 10 yıldan uzun bir süre önce şirketin kuruluşundan beri bütün Illumination filmlerini yöneten yapımcı Janet Healy tarafından yapımı gerçekleştirilen Grinç filmi 1957 yılına ait How The Grinch Stole Christmas! Kitabını yeni nesil için yeninden canlandırırken, kitabın yazarı Theodor Geisel (nam-I diğer Dr. Seuss)’un gerçek amacını ve vizyonunu da koruyorlar. Modern çağımızla da son derece ilgili olan Grinç, her yaştan insana sadece Noel’de değil yılın her gününde umut dolu, tutkulu, cömert olması için güç veriyor.
Grinç’in yönetmenleri SCOTT MOSIER (yapımcı, Clerks, Chasing Amy ve YARROW CHENEY (ortak yönetmen, The Secret Life of Pets), yazarları MICHAEL LESIEUR (Keeping Up with the Jonses) ve TOMMY SWERDLOW (Cool Runnings). Dr. Seuss’un kitabına dayanmaktadır. Filmin editörü Chris Cartagena (Free Birds), sanat yönetmeni COLIN STIMPSON (The Secret Life of Pets). Müzikleri, dört kez Oscar adayı olan DANNY ELFMAN (The Nightmare Before Christmas, Coraline) tarafından bestelenmiş. Filmde Grammy adayı ve aynı zamanda kendisi ve Elfman tarafından yeniden canlandırılan TV’ye özel tema şarkısı “You’re a Mean One, Mr. Grinch”in modern versiyonunu seslendiren TYLER, THE CREATOR’a ait orijinal şarkı “I am the Grinch” de yer alıyor.
Filmin idari yapımcıları CHRIS RENAUD (Despicable Me 3, Minions), LATIFA OUAOU (yapımcı, Puss in Boots) ve AUDREY GEISEL (The Lorax, Horton Hears a Who!).

BENEDICT CUMBERBATCH
RASHIDA JONES
KENAN THOMPSON
CAMERON SEELY
ile ANGELA LANSBURY
ve PHARRELL WILLIAMS
İdari Yapımcılar
LATIFA OUAOU
AUDREY GEISEL
CHRIS RENAUD
Yapımcılar
CHRIS MELEDANDRI, p.g.a.
JANET HEALY, p.g.a.
Uyarlanan
“How the Grinch Stole Christmas” kitabının yazarı
DR. SEUSS
Senaryo:
MICHAEL LESIEUR
TOMMY SWERDLOW
Yönetmen
SCOTT MOSIER
YARROW CHENEY

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ecinni 3: Issız Çığlık (2021) Karanlıktan Korkma - Don’t Be Affraid Of The Dark (2012) Kana Susadım - Jennifer's Body (2009) Yağmur: Kıyamet Çiçeği (2014) İz - Reç (2011) Ayı Paddington - Paddington (2014)